Realios konkurencijos penktadienį viename Kauno viešbučių vykusiuose rinkimuose buvo minimaliai, bet dėl griozdiškų procedūrų konferencija tęsėsi visą dieną.

Daugiau nei šešios dešimtys delegatų net šešis kartus po vieną buvo kviečiami užpildyti ir įmesti į urną vis kitą biuletenį.

Net ir atidėjus taip pat planuotus LFF viceprezidentų rinkimus iki kito mėnesio, kai kurie konferencijos dalyviai nebeiškentė ir paskutinių balsavimų nesulaukė.

Kaip jau rašė Delfi, LFF prezidentu tapo varžovų neturėjęs Edgaras Stankevičius, kuris iki šiol ėjo federacijos generalinio sekretoriaus pareigas.

Vykdomajame komitete kartu su juo bus dar septyni nauji nariai. Lygiai tiek pat dirbusių praėjusią kadenciją išsaugojo savo kėdes.

Tarp naujokų – Pirmos lygos direktorė Diana Jonaitienė, kuri dėl dailiosios lyties atstovei rezervuoto posto varžėsi su A lygoje rungtyniaujančio „Šiaulių“ klubo vadove Reda Mockiene.

Kaip vaikų futbolo atstovas išrinktas Baltijos futbolo akademijos direktorius Ivanas Švabovičius, balsavime nurungęs ligšiolinį vykdomojo komiteto narį Dainių Gudaitį – nepaisant to, jog pastarasis yra Lietuvos vaikų ir jaunių ugdymo futbolo asociacijos prezidentas.

Pirmą kartą į vykdomąjį komitetą taip pat pateko konkurentų neturėję Deivis Kančelskis (A lygos klubų atstovas), Andrius Markevičius (Pirmos lygos klubų atstovas), Remigijus Daugėla (salės ir paplūdimio futbolo atstovas).

Prie jų prisijungs Darius Gurskis (Kauno apskritis) ir Mantas Babianskas (Marijampolės apskritis), kurie rinkimuose varžėsi tarp regionų atstovų.

Kandidatūrą atsiėmus uteniškiui Dainiui Širviui, dėl aštuonių vietų vykdomajame komitete konkuravo devyni pretendentai.


Už borto liko vienintelis Alytaus apskrities futbolo federacijos prezidentas Rimas Kantaravičius, surinkęs mažiausiai balsų – 23.

O daugiausiai – 61 – netikėtai pelnė Vilniaus regiono futbolo sąjungai vadovaujantis Deividas Šemberas. Buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės futbolininkas laikytas E. Stankevičiaus ir jo aplinkos oponentu, vis dėlto naujasis LFF prezidentas prieš rinkimus viešai paragino palaikyti D. Šembero kandidatūrą, o po jų užsiminė regintis pastarąjį „tam tikrose pareigose“.

Kartu su D. Šemberu dar vienai kadencijai perrinkti Rimantas Žvingilas (Klaipėda), Darius Butkus (Panevėžys), Gintautas Mirauskas (Šiauliai), Robertas Jurkšaitis (Tauragė) ir Mindaugas Bondauskis (Telšiai).

Kėdę išlaikė ir Lietuvos moterų futbolo asociacijos prezidentas Artūras Krukis, kuris kaip moterų futbolo atstovas konkurentų rinkimuose neturėjo.

Įdomiausia rinkiminė kova virė tarp dviejų vilniečių, siekusių vykdomajame komitete atstovauti A lygai.

Pastarosios prezidentas ir Vilniaus „Riterių“ „galva“ Janas Nevoina liko papildomai kadencijai, surinkęs 44 balsus. Jam pirštinę metusi šalies čempionų Vilniaus „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė tenkinosi 18 balsų.

Penktadienį taip pat išrinkti naujos sudėties LFF drausmės, etikos, apeliacinio ir licencijavimo komitetai bei jų pirmininkai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją