Šią savaitę E. Stankevičius kartu su kitų šalies sporto federacijų vadovais dalyvavo susitikime su švietimo, mokslo ir sporto ministre Jurgita Šiugždiniene, kuriame tartasi dėl bendros pozicijos Ukraina užpuolusių valstybių sportininkų atžvilgiu.

Po metų Lietuvos futbolo rinktinė turėtų žaisti UEFA Tautų lygos rungtynes su Baltarusija dėl išlikimo trečiame pagal pajėgumą C divizione.

Penktadienį paklaustas, ar Lietuvos futbolininkai žengs į aikštę su baltarusiais, tiesaus atsakymo E. Stankevičius dar neturėjo.

„Palaukime kitų metų. Jau pradėjome kalbas su FIFA ir UEFA, dabar galiu su jomis bendrauti jau kitu statusu. Padarysime viską, kad šių rungtynių išvengtume“, – žadėjo naujasis LFF prezidentas, iki šiol puspenktų metų ėjęs federacijos generalinio sekretoriaus pareigas.

Su žurnalistais jis pasidalino ir kurioziškai skambančiu sumanymu, kaip esą būtų galima iš tolo aplenkti Baltarusijos rinktinę.

Dėl išlikimo C divizione kitų metų kovą grumsis dar viena pora: Gibraltaras ir Kipras.

„Galbūt yra variantas susikeisti vietomis su Gibraltaru, juk prieš tai grupės varžybose surinkome tiek pat taškų. Bandysime visus įmanomus variantus“, – teigė E. Stankevičius.

Delfi pasitikslinus, ką apie tai galvoja Gibraltaro futbolo asociacija, LFF vadovas šypsojosi.

„Oj, tikrai nežinau, čia dar tik mano pasvaičiojimai, gal ir beprotiška mintis. Praėjusią savaitę teko viešėti UEFA susirinkime Milane, kai kam iš UEFA darbuotojų apie tai užsiminiau, jie pasižiūrėjo su šypsena. Bet nieko nėra neįmanomo“, – dėstė 35-erių kaunietis.


Klausytis Baltarusijos himno jau teko Lietuvos salės futbolo rinktinei, kuri abejas pasaulio čempionato atrankos rungtynes su pietiniais kaimynais praėjusią savaitę žaidė neutralioje teritorijoje – Jerevane (Armėnija).

E. Stankevičius pripažino, kad šiuo atveju LFF pavėlavo laiku sureaguoti nesiėmusi spręsti šio klausimo dar praėjusią vasarą, kai buvo traukiami atrankos burtai.

Anot jo, dabar svarbiausia, kad Baltarusijos ekipų išvengtų Europos taurių kvalifikacijoje ateinančią vasarą pasirodysiantys Lietuvos klubai.

Teisindamas salės futbolininkų akistatas su agresorių atstovais, E. Stankevičius anksčiau minėjo, jog nusprendus nežaisti šių rungtynių, grėstų ne tik tarptautinių futbolo organizacijų sankcijos, bet ir susvyruotų Lietuvos galimybės surengti 2026 metų Europos čempionatą.

Penktadienį Delfi paklaustas, ar LFF yra pateikusi tokią paraišką, E. Stankevičius iš pradžių tai patvirtino, vis dėlto vėliau patikslino, jog UEFA dar nepriima potencialių šeimininkų kandidatūrų.

„Teoriškai vis dar galime pretenduoti net į 2024 metų pasaulio čempionatą. Kitą savaitę kaip tik vyks FIFA kongresas, kalbėsiuosi apie tai.

Kalbant apie Europos čempionatą, jau pradėjau kalbėtis su UEFA. Jeigu ne 2026 metais, tai vėliau tikrai bandysime pretenduoti. Organizuoti turnyrą nori ir mūsų kaimynai latviai, bet jie jau rengė UEFA Čempionų lygos finalo ketverto varžybas, todėl tikiu, kad turime ganėtinai gerus šansus“, – tvirtino E. Stankevičius.

Ar organizuoti salės futbolo čempionatus Lietuvoje finansiškai padėtų Vyriausybė, jis teigė su J. Šiugždiniene antradienio susitikime nekalbėjęs.

Ministrė kiek anksčiau pasirašė Tarptautinių sporto varžybų finansavimo aprašą, kuriuo įtvirtinta, jog Lietuvoje vyksiančioms varžyboms, kuriose dalyvaus rusų ir baltarusių sportininkai, nebus skiriamas valstybės finansavimas.

Taip pat grasinama sumažinti paramą sporto šakoms, kurių atstovai tarptautinėje arenoje susitiks su Rusijos ar Baltarusijos atletais.

Kitais metais Lietuvoje vyks Europos merginų (iki 19 metų) futbolo čempionato finalinis etapas. Įdomu, jog 2025-aisiais jį priimti turėtų ta pati Baltarusija.

Tiesa, merginų čempionatai šeimininkams buvo išdalinti dar prieš karą Ukrainoje – 2021-aisiais. Jam prasidėjus Baltarusijos rinktinės ir klubai buvo įpareigoti žaisti namų rungtynes neutralioje teritorijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją