Vaizdo įraše matyti, kad nuo skersinio atšokęs kamuolys nusileido už vartų linijos ir tik vėliau dar kartą atsimušęs į vartų konstrukciją grįžo į aikštę.

„Akivaizdu, jog ketvirtojo „Kauno Žalgirio“ smūgio metu ant linijos stovėjęs teisėjo asistentas neteisingai įvertino situaciją ir nepastebėjo, kad kamuolys kirto vartų liniją, tad turėjo būti įskaitytas įvartis.

Tokią informaciją, esą įvarčio nebuvo, jis perdavė ir pagrindiniam arbitrui. Tokios klaidos – žmogiškojo faktoriaus dalis, tačiau tai nėra pasiteisinimas, tad tikrai atsiprašome už padarytą klaidą“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Lietuvos futbolo teisėjų asociacijos sekretorius Šarūnas Tamulynas atskleidė, jog klydę arbitrai jau sulaukė sankcijų.

„Sankcijos arbitrams jau yra paskirtos, tačiau viešai jų skelbti negalime, nes tai draudžia UEFA teisėjų etikos reikalavimas, taip pat – LFTA etikos kodeksas. Visgi kiek anksčiau žiniasklaidoje buvo pasirodęs LFTA prezidento komentaras su galima suspendavimo trukme.

Suinteresuotos pusės – klubai, futbolo federacija – buvo informuoti, o viešai, kaip minėjome, tokios informacijos skelbti negalime“, – teigė Š. Tamulynas.

Anot buvusio futbolo teisėjo Pauliaus Malžinsko, tokios klaidos negalima traktuoti kaip arbitro „nelaimės“.

„Šiuo atveju vieno iš arbitrų darbas buvo stebėti, ar kamuolys kirto liniją. Yra skirtumas: nelaimė, neatidumas ir savo darbo neatlikimas. Būkime atviri, yra problema kalbant apie Lietuvos teisėjų lygį.

Naujų teisėjų nėra daug, tarp arbitrų didelės konkurencijos taip pat nėra. Yra keli pagrindiniai arbitrai, trūksta to spaudimo iš apačios. Nėra didelio pasirinkimo, tad aš manau, yra problemų šioje vietoje“, – įsitikinęs P. Malžinskas.

Paulius Malžinskas

Anot buvusio arbitro, teisėjo darbas nepatenka į svajonių profesijų sąrašą.

„Baigei mokyklą, įstojai aukštąją mokyklą, po mokslų turi darbą. Tuo metu futbolo teisėjo kelias ilgas. Daugybė aplinkybių, ne visi tinka šiam darbui. Psichologiniai dalykai, fizinis pasiruošimas, atsparumas stresui.

Ne kiekvienas žaidėjas tampa žvaigžde, taip ir ne kiekvienas teisėjas gali pasiekti elito lygį“, – laidoje „Sporto baras“ kalbėjo P. Malžinskas.

LFTA atstovas: Lietuvos arbitrai vertinami tarptautinėje arenoje

Tačiau Š. Tamulynas nesutiko su P. Malžinsko išsakytais teiginiais apie skystoką konkurenciją Lietuvos arbitrų gretose.

„Sveika konkurencija visus stumia į priekį. Mūsų arbitrai nuolat gauna paskyrimus į tarptautines klubų, rinktinių ar jaunimo rinktinių rungtynes, taip pat dirba tarptautiniuose salės futbolo, paplūdimio futbolo turnyruose, o tai įrodo mūsų arbitrų vertę tarptautinėje arenoje“, – tvirtino Š. Tamulynas.

Anot jo, šalies futbolo teisėjų asociacija deda pastangas šviečiant futbolo arbitrų bendruomenę.

„Norime didinti futbolo teisėjo profesijos aktualumą, žinomumą, tad nuolat kviečiamės lektorius iš užsienio. Pastaruoju metu pradėjome organizuoti ir pradedančiųjų teisėjų kursus, kuriuose visi norintys gali susipažinti su teisėjo profesija bei pradėti savo kelią čia.

Kursai rengiami didžiuosiuose Lietuvos miestuose, tad prie jų prisijungti galės visi norintys“, – kalbėjo Š. Tamulynas.

Visą „Sporto baras“ laidą žiūrėkite čia:




Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją