Pasirodymas, vertas istorijos knygų. Tik negatyvia prasme. Rungtynėse Romoje M. Keanas nuo atsarginių žaidėjų suolo pakilo 89-ą min., kad padėtų „Juvei“ išsigelbėti nuo pralaimėjimo, tačiau pasirodymu nesužavėjo – prarastas kamuolys ir po 40 sek. raudonoji kortelė ir pašalinimas iš aikštės.

„Beprasmė beprotybė“, – taip „Tuttosport“ pirmadienį pavadino sunkiai suvokiamus futbolininko veiksmus. Tai buvo trečias greičiausias pašalinimas italų „Serie A“ istorijoje.

1990 metais Giuseppe Lorenzo raudoną kortelę po keitimo išvydo per 10 sek., o 2015 metais Giulio Migliaccio prireikė 32 sek., kad būtų iš karto pašalintas iš aikštės.

Per fizinę dvikovą su „Roma“ kapitonu Gianluca Mancini griuvęs M. Keanas taip įsiuto, kad iš visų jėgų spyrė varžovui į blauzdą.

„Galbūt jis buvo nusivylęs, kad nedaug žaidė. Tačiau savo elgesiu jis komandai sukūrė problemų“, – kalbėjo po rungtynių „Juventus“ treneris M. Allegri.

Iš „Everton“ klubo išnuomotas M. Keanas atsiprašė komandos, tačiau situacijos tai nepakeitė – pralaimėjimas 0:1.

Tai ne pirmas kartas, kai M. Keanas paleidžia emocijas nuo grandinės. 2021 metais „Everton“ komandoje už panašų incidentą jis taip pat sulaukė raudonos kortelės, o 2020 metų pradžioje darbdavių nemalonę užsitraukė suorganizavęs vakarėlį per patį pandemijos įkarštį.

Naujausias veiksmas nepapuošė puolėjo karjeros, kuri, kaip įvardija ekspertai, įstrigo.

„Juventus“ jaunimo akademijoje užaugęs M. Keanas 2019 metais už beveik 30 mln. eurų išvyko į „Everton“ ekipą. Čia jis buvo sėkmingai išnuomotas Paryžiaus „Saint-Germain“ klubui (per 40 rungtynių 17 įvarčių), o sugrįžęs į Liverpulį netrukus krovė lagaminus kelionei į Turiną.

Taip „Juventus“ sureagavo į Cristiano Ronaldo išėjimą. M. Keanas kainavo per 35 mln. eurų, tačiau dėtų lūkesčių nepateisino.

Šį sezoną jis per 23 rungtynes pelnė 5 įvarčius ir labai retai praleidžia aikštėje visą dvikovos laiką.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją