Tai reiškia, jog lietuviai garantavo sau antrą vietą grupėje ir žaidimą pagrindinio atrankos etapo atkrintamosiose varžybose. Baltarusiai dar gali pavyti lietuvius taškais (tam jiems reikia įveikti portugalus antradienį vyksiančiose rungtynėse), tačiau lietuviai turi pranašumą tarpusavio dvikovose.

Ten lietuviai žais su viena iš kitų komandų, savo grupėje likusių antroje vietoje, bet nepatekusių tiesiai į elitinį atrankos etapą.

Lietuviai dvikovoje pasižymėjo pirmieji, kai 8 minutę tiksliai smūgiavo rinktinės senbuvis Albertas Voskunovičius. Kėlinio viduryje baltarusiai išnaudojo savo pražangų limitą ir lietuviai baudiniu galėjo savo persvarą padidinti, tačiau Edgaras Baranauskas šia proga nepasinaudojo.

Kėliniui artėjant į pabaigą pražangų limitą išnaudojo ir lietuviai, tačiau Baltarusijos futbolininkas baudinį pasiuntė į virpstą ir rezultatas toliau liko nepakitęs.

Antrasis kėlinys lietuviams prasidėjo labai prastai – nesužaidus nė minutės varžovai pasižymėjo ir rezultatas tapo lygus 1:1. Vėliau varžovai lietuvius spaudė, tačiau Ernestas Macenis patikimai atrėmė oponentų bandymus. Visgi net ir jis buvo bejėgis, kai antroje kėlinio dalyje baltarusius į priekį išvedė Dmitrijus Losas.

Vis dėlto lietuviai rankų nenuleido ir mačui artėjant prie pabaigos rezultatą išlygino Vladimiras Derendiajevas. Kaip paaiškėjo vėliau, tai buvo įvartis, išvedęs mūsiškius į kitą etapą.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) prieš tai skelbė prašiusi FIFA ir UEFA leisti nežaisti su Ukrainą užpuolusiai Rusijai talkinančios valstybės rinktine, tačiau sulaukusi perspėjimų, jog tokiu atveju grėstų drausminės sankcijos.

Pasauliniame salės futbolo rinktinių reitinge Baltarusija užima 27-ą, Lietuva – 68-ą vietą.

FIFA futsal pasaulio čempionato atranka

Baltarusija – Lietuva 2:2 (0:1)

Jerevano techninio centro akademija; teisėjai – Gaboras Kovacsas, Norbertas Szilagyi, Peteris Zimonyi (visi – Vengrija).

Įvarčiai: 21 min. Dmitrijus Švedko, 33 min. Dmitrijus Losas (Baltarusija); 8 min. Albertas Voskunovičius, 37 min. Vladimiras Derendiajevas (Lietuva).

Įspėti: 6 min. Dmitrijus Šimanovskis, 7 min. Sergejus Krikunas, 18 min. Artiomas Kozelis (Baltarusija).

Lietuvos rinktinės startinė sudėtis: Ernestas Macenis, Albertas Voskunovičius, Justinas Zagurskas, Edgaras Baranauskas, Lukas Sipavičius.

Po keitimo: Karolis Čirba, Vladimiras Derendiajevas, Tomas Bučma, Benas Spietinis, Lukas Sendžikas, Ignas Raštutis, Deividas Reimaris, Paulius Osauskas, Genaras Samsonikas.

Neregistruoti: Ronaldas Grižas, Jonas Ulberkis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją