Pastarieji pasižymėjo pirmieji, 12-ą min. įvartį pelnius Antonui Matvejenkai.

Vis dėlto dar pirmame kėlinyje lietuviai vos per minutę pateikė dvigubą atsakymą. Iš pradžių kamuolį į tinklą nukreipė Lukas Sipavičius, netrukus 10 m baudinį realizavo Edgaras Baranauskas.

Po pertraukos progų turėjo abi komandos, bet rezultatas daugiau nesikeitė iki pat mačo pabaigos.

Abi komandos panašiai smūgiavo į varžovų vartus (Lietuva – 24, Baltarusija – 25 kartus), tačiau lietuviai dažniau pataikė į vartų plotą (atitinkamai 12 ir 8), dusyk kliudė vartų konstrukciją (baltarusiai – kartą) ir atliko gerokai daugiau kampinių (atitinkamai 15 ir 7).

Šiomis rungtynėmis Lietuvos ekipos stratego pareigose debiutavo kroatas Mico Martičius, vos prieš dvi savaites netikėtai pakeitęs brazilą Dentinho.

Mačas Jerevane vyko be žiūrovų. Formaliai jo šeimininkė buvo Lietuvos rinktinė, kuri dėl politinių motyvų nusprendė nepriimti baltarusių namuose.

Šeštadienį atsakomoji tarpusavio dvikova vėl vyks Armėnijos sostinėje, šįkart nominali šeimininkė jau bus Baltarusijos komanda. FIFA ir UEFA dėl karo Ukrainoje yra nurodžiusios baltarusių rinktinėms ir klubams namų rungtynes žaisti neutralioje teritorijoje – salės futbolininkai pasirinko Jerevaną.

Lietuvos futbolo federacija (LFF) prieš tai skelbė prašiusi FIFA ir UEFA leisti nežaisti su Ukrainą užpuolusiai Rusijai talkinančios valstybės rinktine, tačiau sulaukusi perspėjimų, jog tokiu atveju grėstų drausminės sankcijos.

Pasauliniame salės futbolo rinktinių reitinge Baltarusija užima 27-ą, Lietuva – 68-ą vietą.

Pirmuosius tris taškus antrame pasaulio čempionato atrankos etape iškovoję lietuviai 4-oje grupėje pakilo į antrą vietą, maču mažiau sužaidę baltarusiai (0 tšk.) nusmuko ant paskutinio trečiojo laiptelio. Pirmauja planetos ir Europos čempionė Portugalija (9 tšk. po 3 turų).

Pasirodymą atrankoje pratęs dvi stipriausios grupės komandos.

Ankstesnėse akistatose lietuviai abu sykius (0:6 ir 0:2) nusileido portugalams. Baltarusiai su grupės lyderiais kol kas žaidė vieną kartą ir pralaimėjo 3:5.

Primename, kad 2021 metais pasaulio čempionatas vyko Lietuvoje, o šeimininkų teisėmis jame debiutavusi lietuvių komanda tarp 24 konkurenčių užėmė 20-ą vietą.

Lietuvos rinktinės ketvirtadienio starto sudėtis: Ernestas Macenis, Justinas Zagurskas, Albertas Voskunovičius, Edgaras Baranauskas, Lukas Sipavičius.

Atsargoje: Karolis Čirba, Vladimiras Derendiajevas, Tomas Bučma, Benas Spietinis, Lukas Sendžikas, Deividas Reimaris, Jonas Ulberkis, Paulius Osauskas, Genaras Samsonikas.

Neregistruoti: Ronaldas Grižas, Ignas Raštutis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)