Šiuo metu Maskvos „Lokomotiv“ žaidžiantis puolėjas 2021 metų kovo pabaigoje nebuvo pakviestas į Rusijos rinktinę. Šios strategas Valerijus Karpinas nusprendė surengti treniruočių stovyklą nepaisant to, kad FIFA dėl karinės agresijos Ukrainoje pašalino Rusiją iš visų tarptautinių varžybų.

Žiniasklaidoje pasirodė užuominos, kad A. Dziuba turi giminių Ukrainoje, todėl dėl asmeninių priežasčių atsisakė vykti į rinktinės stovyklą. Drąsiai pasisakyti prieš karą rusus tuo metu skatino ir ne vienas Rusijoje žaidęs ukrainietis.

Visiškai palaikau prezidentą Putiną, neslėpsiu to. Tikiu, kad viskas bus gerai. Aš toks, nors užmuškite mane, iki galo būsiu už savo šalį. O istorija parodys, kas teisus, o kas ne. Aš tikiu, kad mes – teisingoje pusėje.
Artiomas Dziuba

Vis dėlto buvęs Rusijos nacionalinės ekipos kapitonas trečiadienį pasirodžiusiame interviu teisina jau daugiau nei metus trunkantį karą Ukrainoje ir tvirtai stojo mirtis sėjančio Vladimiro Putino režimo pusėn.

„Ilgai galvojau, kad noriu į užsienį. Buvo akimirkos, kai norėjau žaisti Vokietijoje, Italijoje, vedėme derybas. Ir į Angliją norėjau, bet dabar jau nenoriu. Net jei pakviestų (o manęs ir nepakvies), nevažiuočiau. Dėl situacijos, dėl radikalaus požiūrio į mus. Manau, kad taip negražu.

Jie nusiėmė visas kaukes ir parodė, ką iš tikrųjų apie mus galvoja. Jei jau jūs taip elgiatės, tai mums jūs irgi nė kruopelytės nereikalingi. Apskritai dabar negaliu jų pakęsti“, – savo interviu žurnalistui Nobeliui Arustamianui kalbėjo A. Dziuba.

Puolėjas prisiminė, kad Turkijoje žaidžiant jam labai ėmė trūkti rusų kalbos: „Kai grįžau, kaip akmuo nuo krūtinės nukrito. Aš tikiu savo šalimi, esu patriotas, myliu savo šalį. Istorija ir laikas viską sustatys į savo vietas.

Visiškai palaikau prezidentą Putiną, neslėpsiu to. Tikiu, kad viskas bus gerai. Aš toks, nors užmuškite mane, iki galo būsiu už savo šalį. O istorija parodys, kas teisus, o kas ne. Aš tikiu, kad mes – teisingoje pusėje.“

A. Dziuba taip pat pasisakė prieš bet kokį LGBTQ (inicialai, kuriais apibūdinami lesbietės, gėjai, biseksualūs ir translyčiai žmonės bei žmonės, kurie nėra tikri dėl savo seksualinio identiteto) judėjimą savo šalyje.

„Aš esu beprotiškai laimingas, kad mano šalyje yra vyras ir moteris. Nėra tokių nesusipratimų kaip „darykite abortą“, lytiniai identitetai. Kiek pasirodė mistiškų padarų, nebinarinių asmenybių. Didžiuojuosi, kad mes to neleidžiame, kad pas mus yra tik vyras ir moteris. Tai, kas vyksta pasaulyje, man visai nepatinka“, – sakė futbolininkas.

Vladimiras Putinas, Artiomas Dziuba

Jis pažadėjo, kad baigęs karjerą duos milžinišką interviu, kuriame atskleis nuogą tiesą apie viską, kas supo jo karjerą. Taip pat neatmetė galimybės tapti Rusijos futbolo federacijos prezidentu.

„Jeigu man duotų resursus ir galimybes, gerai tvarkyčiausi. Būtų šaunu, viską padaryčiau be jokių „piniginių reikaliukų“. Tačiau vargu, ar daug kas norės matyti mane tame poste. Aš gal labiau norėčiau treniruoti“, – teigė interviu puolėjas.

2020 metų pabaigoje hakeriams įsilaužus į A. Dziubos telefoną viešojoje erdvėje pasklido skandalingi vaizdo įrašai, kur futbolininkas masturbuojasi. Skaudžiai įvykį išgyvenęs puolėjas dabar jau linkęs apie tai ir pajuokauti. Tačiau daug juoko po šiuo interviu neįžvelgia komentatoriai, kurie aiškiai pasiskirstė į dvi skirtingas puses.

„Tegul šis interviu guls ant tavo sąžinės, Artiomai“, – rašo vienas komentatorius. Jam pritaria kitas: „Paslaptingai tylėti jam labiau tiko“. O trečias komentatorius rėžė tiesiai šviesiai: „Jūs nuolat kartojate tokias pastraipas dėl to, kad norite, jog įstrigtume Dziubos pasaulyje.“

Atstovaudamas Rusijos rinktinei A. Dziuba žaidė 2016 ir 2020 metų Europos čempionatuose, 2018 metais – pasaulio čempionate. Jo sąskaitoje – 30 įvarčių su nacionaliniais marškinėliais. Jis kartu su Aleksandru Keržakovu yra rinktinės rekordininkas.

Priminsime, kad V. Putino režimą atvirai palaikė ir daugiau sportininkų. Pekino žiemos olimpinėse žaidynėse 5-is medalius iškovojęs slidininkas Aleksandras Bolšunovas užfiksuotas su kitomis Rusijos sporto žvaigždėmis – dailiojo čiuožimo atstovais Jevgenija Tarasova ir Vladimiru Morozovu, Viktorina Sinicina ir Nikita Kacalapovu, olimpiniu plaukimo čempionu Jevgenijumi Rylovu, gimnastėmis seserimis Dina ir Arina Averinomis, Viktorija Listunova, atvirai žingsniuojantys pernai vykusiame renginyje Lužnikų stadione, skirtame 2014-ais metais Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos 8-osioms metinėms paminėti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)