Rinktinės treneris Mico Martičius rungtynėms pasirinko tokią sudėtį:

Karolis Čirba, Ernestas Macenis, Ronaldas Grižas; Edgaras Baranauskas, Tomas Bučma, Vladimiras Derendiajevas, Paulius Osauskas, Deividas Reimaris, Ignas Raštutis, Genaras Samsonikas, Lukas Sendžikas, Lukas Sipavičius, Benas Spietinis, Jonas Ulberkis, Albertas Voskunovičius, Justinas Zagurskas.

Lietuvos futbolo federacija prieš šias rungtynes deklaravo, kad nuo pat karo Ukrainoje pradžios aiškiai yra išsakiusi savo poziciją tarptautinėse futbolo organizacijose FIFA ir UEFA dėl Rusijos ir Baltarusijos futbolo federacijų veiklos šiose organizacijoje.

Nors UEFA Vykdomasis komitetas praėjusių metų kovo 3 d. priėmė sprendimą, kad Rusijos rinktinės yra šalinamos iš visų tarptautinių organizacijų organizuojamų oficialių turnyrų, rungtynės su Baltarusijos rinktinėms turi vykti.

„Ne kartą kreipėmės tiek į FIFA ir UEFA, tiek ir į Lietuvos Respublikos Vyriausybę prašydami imtis teisinių veiksmų ir nustatyti draudimą palaikyti sportinius ryšius su Baltarusija. Toks oficialus teisinis dokumentas reikalingas tęsiant diskusijas su FIFA bei UEFA ir Lietuvos rinktinėms nepažeidžiant tarptautinių organizacijų dokumentų nežaisti ir oficialių rungtynių“, – sakė Lietuvos futbolo federacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją