Vasario 26 dieną Vilniaus „Sportima“ manieže dėl Optibet LFF supertaurės susitiko Vilniaus „Žalgiris“ bei „Kauno Žalgiris“. Pagrindinis rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 1:1, o pagal varžybų reglamentą pratęsimas LFF supertaurės rungtynėse žaidžiamas nėra – mačo baigtis iškart sprendžiasi baudinių serijoje.

„Kauno Žalgiriui“ mušant ketvirtą baudinį serijoje kamuolys atsimušė į vartų skersinį, nusileido už vartų linijos, tada dar du kartus atsimušė į skersinį, o tada jį sugavo Vilniaus „Žalgirio“ vartininkas Tomislavas Duka.

Tiesa, tai dar nebuvo paskutinis ir serijos baigtį nulėmęs baudinys – vėliau savo bandymo nerealizavo ir Vilniaus ekipa. Visgi galų gale būtent sostinės ekipa iškovojo pergalę.

„Akivaizdu, jog ketvirtojo „Kauno Žalgirio“ smūgio metu ant linijos stovėjęs teisėjo asistentas neteisingai įvertino situaciją ir nepastebėjo, kad kamuolys kirto vartų liniją, tad turėjo būti įskaitytas įvartis. Tokią informaciją, esą įvarčio nebuvo, jis perdavė ir pagrindiniam arbitrui.

Tokios klaidos – žmogiškojo faktoriaus dalis, tačiau tai nėra pasiteisinimas, tad tikrai atsiprašome už padarytą klaidą, kuri galėjo turėti įtakos galutinei mačo baigčiai. Tokie epizodai tik dar kartą parodo, kad turime stengtis, jog technologijos atvyktų į Lietuvą kaip įmanoma greičiau ir padėtų mūsų teisėjams.

Jau pradėjome VAR diegimo procesą Lietuvoje ir tikimės, kad vasarą šią technologiją bus galima naudoti mūsų šalyje“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Rungtynių teisėjų inspektorius neįskaitytą įvartį baudinių serijoje pažymėjo kaip labai grubią klaidą. Jokių situacijos pateisinimų čia būti negali – suklydusiems asmenims bus skirtos sankcijos“, – antrino LFTA sekretorius Šarūnas Tamulynas.

LFF bei LFTA dar kartą nori pripažinti rungtynių metu padarytą grubią klaidą, galėjusią turėti įtakos dvikovos pabaigai, atsiprašo futbolo bendruomenės ir akcentuoja, jog suklydę asmenys bus suspenduoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją