Kaip pasakojo Londone gyvuojančio „Arsenal Lithuania“ fanų klubo vadovas Gediminas Vilkelis, sumanymas gimė dar pernai, kai A. Pogrebnojus pasiūlė M. Turnerį apvilkti marškinėliais, turinčiais lietuviškos simbolikos.

„Dar anksčiau padarėme pirmą marškinėlių pardavimo bangą. Marškinėliai susilaukė didelio dėmesio, juos įsigijo virš 70 žmonių. Po to su Aleksandru labiau susibičiuliavome, pasirodo, jis ir pats palaiko „Arsenal“. Tuomet Aleksandrui ir kilo idėja įteikti tokius marškinėlius lietuviškų šaknų turinčiam M. Turneriui“, – „Delfi“ pasakojo G. Vilkelis.

Veikiausiai mano darbais greičiau pasipuoš pirmaujančios „Premier“ lygos komandos žaidėjai ir pats klubas patvirtins jų dizainą, nei mano kurtais sportiniais kostiumais varžysis Lietuvos futbolo rinktinė ar kokia A lygos komanda. Bet, gal viskam yra savas laikas.
Aleksandras Pogrebnojus

„Arsenal Lithuania“ fanų klubo vadovas apie M. Turnerio lietuvišką kraują sužinojo tuomet, kai vartininkas atvyko į Londoną. Tuomet per pristatymą jis pats pasakojo apie savo lietuvišką kilmę ir norą vieną dieną aplankyti Lietuvą.

Pats M. Turneris 2020-aisiais atskleidė, kad prireikė trejų metų, kol jis pagaliau gavo lietuvišką pasą. Šis, anot futbolininko, leido Europos sąjungoje jam atsikratyti legionieraus statuso.

„Pamaniau, kad išanalizuosiu galimybę gauti Lietuvos pasą. Tokiu būdu, maniau, baigęs koledžą galėsiu vykti į Europą“, – pasakojo vartininkas. Tvarkydamas šeimos archyvus jaunuolis pastebėjo dokumentą, bylojantį apie prosenelės emigraciją iš Lietuvos. Antrojo pasaulinio karo metu ji bėgo iš gimtinės dėl religinio persekiojimo ir kaip žydė atvyko į JAV. Iš „Turnovski“ šeimos pavardė virto į „Turner“.

Gediminas Vilkelis

„Suprantama, kad taip paprastai prie „Arsenal“ žaidėjų neprieisi, paprašiau, kad padėtų komandos atstovas, perdaviau jam A. Pogrebnojaus kurtus marškinėlius. Pastarasis paprašė tuo pasirūpinti oficialų komandos fotografą, kuris prieš pora savaičių po treniruotės Mattui tuos marškinėlius ir įteikė. Kiek gavau informacijos, M. Turneris buvo labai nustebęs, apsidžiaugė ir dėkojo „Arsenal Lithuania“ bendruomenei. Paskui apsivilko tuos marškinėlius ir davė leidimą nufotografuoti“, – sėkmingai įvykdytos misijos kelią atpasakojo G. Vilkelis.

„Kuo tie marškinėliai išskirtiniai? Ant nugaros yra Lietuvos vėliava, Gedimino stulpai. Jei aukščiausios Anglijos „Premier“ lygos klubas pripažįsta mano kurtų marškinėlių dizainą, tai visai neblogai, – šypsojosi A. Pogrebnojus ir pridūrė. – Pagalvojau, kad veikiausiai mano darbais greičiau pasipuoš pirmaujančios „Premier“ lygos komandos žaidėjai ir pats klubas patvirtins jų dizainą, nei mano kurtais sportiniais kostiumais varžysis Lietuvos futbolo rinktinė ar kokia A lygos komanda. Bet, gal viskam yra savas laikas.“

Aleksandras Pogrebnojus

Anot G. Vilkelio, „Arsenal Lithuania“ fanų klubo bendruomenėje aktyvių narių yra apie 200-300. Daugelis jų prisideda prie klubo veiklos, finansinės paramos projektų, skirtų padėti vaikams. Vienas toks numatytas padėti vaikams Lietuvoje.

„Arsenal“ stadione kabo mūsų trispalvė. Mums smagu, kad lietuviškų šaknų turintis žaidėjas gavo staigmeną. Tai – lietuviškas akcentas. Daug lietuvių atvažiuoja į rungtynes – jų skaičius padidėjo, nes komanda gerai žaidžia, „šviečia“ Anglijos čempionų titulas. Eilėje dabar laukia apie 30 žmonių iš Lietuvos, norinčių atvykti į „Arsenal“ rungtynes. Aišku, klubas duoda daug mažiau bilietų“, – sakė „Arsenal Lithuania“ fanų klubo vadovas.

M. Turneris 2016-2022 metais žaidė gimtinėje, „New England Revolution“ klube, o svajonę žaisti Europoje jis įgyvendino 2022-aisiais, kai apsivilko Londono „Arsenal“ marškinėlius.

Jis taip pat yra pagrindinis JAV futbolo rinktinės vartų sargas. Pasaulio čempionato atrankoje M. Turneris sužaidė 8 rungtynes, o Katare vykusiose planetos pirmenybėse su JAV rinktine nukeliavo iki aštuntfinalio, kur 1:3 turėjo pripažinti Nyderlandų futbolininkų pranašumą.

Mattas Turneris
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)