Po dramatiškos pagrindinio rungtynių laiko pabaigos švieslentė fiksavo lygybę (1:1), nugalėtoją lėmė baudinių serija, kurioje sostinės atstovai svečius iš Kauno pranoko 3:2.

Paskutinį baudinį realizavęs ir geriausiu mačo žaidėju paskelbtas Ovidijus Verbickas neabejoja, jog pergalingai pasibaigusi dvikova komandai suteiks pasitikėjimo savo jėgomis.

„Tai pirmos rungtynės, netrūko jaudulio ir broko, daug kas nesigavo, ką norėjome įgyvendinti. Bet svarbiausia – iškovojome pergalę, pirmą trofėjų.

Manau, kad jis labai svarbus, įgavome daugiau pasitikėjimo tolesnėms kovoms ir norime tęsti kelią tik pergalėmis“, – pasakojo komandos vicekapitonas.

Paklaustas apie bendrą vaizdą aikštėje ir žaidimą, O. Verbickas pabrėžė, kas svarbiausia.

„Niekas nežiūrės į žaidimą, visi ateityje matys faktą, kad mes laimėjome supertaurę. Aš su treneriu jau 6-erius metus esu ir su juo niekada pradžios nebūna lengvos, tačiau svarbiausia, kaip bus rudenį. Tada lauks pačios reikšmingiausios kovos, tiek Europoje, tiek dėl Lietuvos titulų.

Kiekvienais metais visos komandos arba išlaiko tą patį žaidimą, arba eina žemyn, o mes kylame tik aukštyn. Svarbiausia, kaip bus rudenį“, – pabrėžė saugas.

Tai buvo trečias „Žalgirio“ LFF supertaurės finalas iš eilės, kuris užsibaigė baudinių serija ir pirmas iš jų, kurį pavyko laimėti.

„Labai smagu. Trečias kartas nemelavo. Ir tie patys baudiniai, daug treniravomės, baudinių serijai ruošėmės ir pavyko laimėti. Turbūt reiškia, kad gerai pasiruošėme“, – juokėsi pergalę išplėšęs O. Verbickas.

Pagrindinis laikas vilniečiams baigėsi kiek apmaudžiai. Atrodė, kad 89-ą minutę naujokas iš Islandijos Arni Vilhjalmssonas įmušė pergalingą įvartį, tačiau kauniečiai sugebėjo beveik akimirksniu atsitiesti ir išplėšti baudinių seriją.

„Nežinau, ar tikrai tai koncentracijos klausimas čia. Mes tiesiog suklydome. Jie metė visas savo jėgas į mūsų baudos aikštelę, padarė kiekybinę persvarą.

Mūsų žaidėjai taip pat turėjo nusileisti, bet mes neuždengėme varžovų. Manau, kad tai mūsų klaida. Treneris tikrai parodys, kas buvo ne taip. Viską išanalizuosime ir tikiuosi, kad tokios klaidos nebepasikartos“, – situaciją vertino žalgirietis.

Ovidijus Verbickas

Po pergalę nulėmusio baudinio O. Verbickas emocingai nusivilko marškinėlius ir kartu su komandos draugais pasinėrė į euforiją. Anot žalgiriečio, tokiu momentu darai tai, kas šauna į galvą.

„Labai smagu, tokiu momentu nelabai galvoji, ką tu darai. Tiesiog džiaugiesi už komandą, už save, juk taurė iškovota. Tą akimirką užvaldė adrenalinas, labai geros emocijos.

Strategas jau minėjo, kad mes nesame dar šimtu procentų pasiruošę, sakyčiau maždaug 85 ar 90 proc. Ta fizinė būklė irgi tokia... Mes dabar treniravomės po du kartus per dieną, turėjome tik 3 laisvas dienas per paskutines 6 savaites.

Padėjome pagrindą sezonui ir manau, kad tik sezono eigoje įsivažiuosime, o pradžioje laimės tas, kas turės geresnę rūbinę, o fizinė būklė reikšmės duos tik sezono eigoje“, – į ateitį žvelgė 29-erių saugas.

Praėjusių metų sostinės „Žalgiris“ garsėjo ne tik geru žaidimu, bet ir puikia komandine dvasia. Vartininkas Edvinas Gertmonas mano, jog sunku bus tai pakartoti šiais metais, bet O. Verbickas tos galimybės nenurašo.

„Aš manau, kad įmanoma, nes daug žaidėjų liko iš praeitų metų. Labai džiugu, kad klubas nusprendė juos išlaikyti. Naujokams taip pat iškart daug lengviau įsilieti. Turime nemažai vicekapitonų, turime Saulių (Mikoliūną), kuris rūbinėje labai stiprus.

Manau, kad atvykę žaidėjai nejaučia sunkumų įsiliedami į komandą. Turėsime gerą rūbinę. Be to, klubas atsakingai renkasi naujokus. Žiūri, kad jie nebūtų, kaip sakau, kažkokie mulkiai. Nemanau, kad šiems naujiems komandos draugams prireiks daug laiko“, – vylėsi futbolininkas.

Vilniaus „Žalgirio“ ekipa A lygos sezoną pradės namuose kovo 5-ą prieš Telšių „Džiugo“ ekipą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją