Pirmą sezono trofėjų po dvejų metų pertraukos susigrąžino čempionas Vilniaus „Žalgiris“, baudinių serijoje 3:2 palaužęs vicečempioną „Kauno Žalgirį“.

Pagrindinis „Žalgirių mūšiu“ pakrikštytų rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 1:1. Abu įvarčiai krito antro kėlinio pabaigoje: 89-ą min. kontrataką rezultatyviai užbaigė vilniečių naujokas iš Islandijos Arni Vilhjamssonas, o jau per pridėtą laiką varžovų gynėjų aplaidumu pasinaudojo prie kauniečių žiemą prisijungęs ispanas Xabi Auzmendi.

Ne mažiau dramatiškai klostėsi ir 11 m baudinių serija. Prieš ją R. Garastas ryžosi pakeisti vartininką Deividą Mikelionį, tarp virpstų nusiųsdamas jo dublerį Arijų Bražinską, kuris prieš tai per komandos treniruotes atrėmė daugiausiai smūgių nuo 11 m žymos.

Vis dėlto seriją užbaigė lemtingas dešimtasis geriausiu rungtynių žaidėju išrinkto „Žalgirio“ saugo Ovidijaus Verbicko šūvis būtent į A. Bražinsko ginamus vartus.

Nors tai dar nebūtų buvusi pabaiga, jei ne teisėjų apsižiūrėjimas prieš tai.

X. Auzmendi baudinys nebuvo įskaitytas, nors vaizdo įraše matyti, kad nuo skersinio atšokęs kamuolys nusileido už vartų linijos ir tik vėliau dar kartą atsimušęs į vartų konstrukciją grįžo į aikštę.

„Tikrai nežinau, negavau jokio signalo į savo laikrodį“, – Delfi paklaustas, ar teisėjai neapsiriko jo auklėtinių naudai, pokštavo „Žalgirio“ vairininkas Vladimiras Čeburinas.

Pajuokauti – tik jau ne taip linksmai – beliko ir R. Garastui.

„Iškart po smūgio dar niekas pas mus nevibravo, bet serijai pasibaigus privibravo labai daug... Na, stengiuosi tokių dalykų nekomentuoti, tai yra žaidimo dalis. Per sezoną daug visko nutinka: kartais – į mūsų pusę, kartais – į varžovų. Gaila, apmaudu, bet žiūrime toliau, nebeverta kapstytis“, – komentavo 34-erių specialistas.

Apžvelgdamas dvikovą, jis teigė esantis patenkintas tuo, kaip sezono išvakarėse pavyko pasilyginti su „stipriausiu varžovu lygoje, su kuriuo tikisi konkuruoti visus metus“.

„Ir apmaudu, ir džiugu, kad apskritai pavyko nukeliauti iki baudinių serijos. Rungtynių pabaiga buvo permaininga ir sudėtinga. Padarėme rimtą klaidą ir praleidome įvartį, bet komanda sureagavo ir suspėjo ištaisyti padėtį, kai viskas jau atrodė prarasta. Bandysime kažko iš to pasimokyti ir demonstruoti tokią pačią dvasią A lygos sezone“, – atsiliepė R. Garastas.

Tuo metu V. Čeburinas džiaugėsi dėl išsklaidyto 11 m baudinių serijų komplekso – prieš tai tokiu būdu du mačus dėl LFF supertaurės iš eilės žalgiriečiai pralaimėjo „Panevėžiui“ ir Marijampolės „Sūduvai“.

Tiesa, treneriui iš Kazachstano anaiptol nepatiko paskutinėmis antro kėlinio minutėmis jo ekipos baudos aikštelėje atsivėrę medžioklės plotai atakuojantiems priešininkų žaidėjams.

„Labai nemėgstu žodžio „koncentracija“, bet šiuo atveju, būtent tai buvo problema. Tačiau apskritai futbolas buvo gana smagus, daug aštrių atakų, daug kovos. Ir puikus sirgalių palaikymas. Pirmas trofėjus – mūsų, einame toliau“, – kalbėjo „Žalgirio“, Supertaurę laimėjusio aštuntą kartą, strategas.

– Ar po dviejų prieš tai pralaimėtų baudinių serijų šiemet ilgiau ruošėtės tokiai galimai rungtynių dėl LFF supertaurės atomazgai?Delfi paklausė V. Čeburino

– Na, specialiai to nedarėme, bet treniruočių procese 11 m baudiniai yra repetuojami. Žinojome, kad to gali prireikti, nes ne tik mes norėjome šio trofėjaus.

– Kodėl nežaidė Edvinas Gertmonas?

– Tiesiog šiai dienai Tomislavas Duka buvo pagrindinis mūsų vartininkas, o Edvinas – atsargoje, pasirengęs prireikus išeiti į aikštę. Jokių rimtų sveikatos problemų jis neturi.

– Kodėl antrame kėlinyje pakeitėte iki tol bene aktyviausiai puolime žaidusį Mathiasą Oyewusi?

– O kas mums pelnė vienintelį įvartį (A. Vilhjamssonas pakeitė būtent M. Oyewusi – Delfi)? Manau, tuo viskas ir pasakyta.

– Kaip pasirodė kiti komandos naujokai?

– Anksti sakyti, kad jie jau adaptavosi mūsų komandoje. Laiko dar reikia, savitarpio supratimo kol kas trūksta, ir šiandien tai buvo matyti aikštėje. Reikia šlifuoti žaidimą, treniruočių metu tai ir sėkmingai darome. Bet dar nesame iki galo pasiruošę sezonui – sakyčiau, tik maždaug 80-85 procentais.

– Ar būtent „Kauno Žalgiris“ bus pagrindinis jūsų konkurentas kovoje dėl titulo A lygoje?

– Pasakysiu taip – mes pradėsime čempionatą rungtynėmis su pagrindiniu konkurentu, antrą mačą vėl žaisime su pagrindiniu konkurentu, trečią – vėlgi. Ir taip toliau.

Prisimename pernykštį sezoną, kai net penkios komandos taikėsi į antrą vietą, tik mes vieni buvome kiek atitrūkę. Tokios konkurencijos Lietuvoje aš nepamenu, nors čia dirbu jau nemažai metų. Ir sulig kiekvienais A lyga po truputėlį stiprėja, juda į priekį: atvažiuoja labiau kvalifikuotų žaidėjų, komandos rimčiau ruošiasi, daugiau dėmesio skiriama smulkmenoms.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją