Aštrių epizodų stokojusiose rungtynėse „Arsenal“ ilgiau kontroliavo kamuolį (64 proc. laiko), dažniau smūgiavo į vartus (10 smūgių prieš 1), tačiau į vartų stačiakampį pataikė tik 2 kartus, bet vienas iš jų atnešė lyderiams 3 taškus.

Pirmame kėlinyje svečiams įvartį pelnė Leandro Trossardas, tačiau šis galiausiai buvo neįskaitytas po VAR peržiūros dėl Gabrielio Martinellio pražangos baudos aikštelėje.

Iš karto po pertraukos G. Martinellis išpirko savo kaltę ir tiksliu smūgiu nuginklavęs „Leicester City“ vartininką Danny Wardą įmušė pergalingą įvartį.


Iškovoję antrą pergalę iš eilės „Kanonieriai“ iki 5 taškų padidino atotrūkį nuo artimiausių persekiotojų – „Manchester City“. Tiesa, tik trumpam, nes nugalėtojų titulą ginantys „Miestiečiai“ šeštadienį vakare 4:1 (3:0) įveikė „Bournemouth“ futbolininkus ir sumažino atsilikimą nuo lyderių iki 2 taškų.

Nugalėtojams pirmame kėlinyje įvarčius pelnė Julianas Alvarezas, Erlingas Haalandas ir Philas Fodenas, o antrame kėlinyje Pepo Guardiolos auklėtiniai padidino persvarą, kai 51 minutę kamuolį į savus vartus pasiuntė „vyšnių“ gynėjas Chrisas Mephamas.

„Bournemouth“ paguodos įvartį pelnė 83 minutę, kai pasižymėjo Jeffersonas Lerma.

Tuo metu Londone „West Ham“ 4:0 (0:0) sutriuškino „Nottingham Forest“ ekipą ir šiek tiek nutolo nuo pavojingos iškritimo zonos. Kitose rungtynėse „Aston Villa“ 2:0 (0:0) įveikė Liverpulio „Everton“, o „Leeds United“ 1:0 (0:0) palaužė paskutinę vietą čempionate užimančią „Southampton“ ekipą.

Paskutinėse šeštadienį vykusiose rungtynėse „Liverpool“ Londone lygiosiomis 0:0 sužaidė su „Crystal Palace“ ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją