Vilniečių strategas V. Čeburinas akcentavo, jog yra patenkintas komandos pasiekta forma ir nori oficialų sezoną pradėti pergalingai.

„Tai yra svarbus trofėjus, tai yra įžanga į sezoną. Pasiruošimu esu patenkintas, stovykloje Turkijoje atlikome gerą darbą, tikslai nesikeičia – norime laimėti viską vietiniame fronte ir dar sykį gerai pasirodyti Europoje“, – sakė sostinės ekipos treneris.

Jam antrino ir ilgametis komandos kapitonas S. Mikoliūnas.

„Visi laukiame naujo sezono, žaidėjai su nekantrumu laukia sezono starto, tas pasiruošimas niekada nėra lengvas. Iškart pradedame kautis dėl trofėjaus, rimtai tam ruošiamės. Bus įdomu pažiūėti, kaip atrodysime patys, kaip atrodys atsinaujinusi Kauno komanda, laukia įdomi dvikova“, – teigė 38-erių veteranas.

Praėjusius du sykius vilniečiai LFF Supertaurės mačą pralaimėjo po baudinių serijų: 2021 metais nusileido „Panevėžiui“, o 2022-aisiais turėjo pripažinti Marijampolės „Sūduvos“ pranašumą.

„Stengsimės kad baudnių serijos nebūtų, o jei bus, tikimės, kad trečias kartas nemeluos“, – šypsodamasis kalbėjo Vilniaus ekipos kapitonas S. Mikoliūnas.

Tuo tarpu kauniečių ekipos treneris R. Garastas teigė besidžiaugiantis šansu kovoti dėl pirmojo trofėjaus komandos istorijoje.

„Mūsų klubas Supertaurės rungtynėse dalyvauja pirmą kartą, tad natūralu, kad tai yra pirma tokia patirtis. Man kaip treneriui – taip pat. Visas šių rungtynių suvokimas yra tarsi privilegija ir prizas už praėjusį sudėtingą sezoną bei sėkmingą jo finišą. Dalyvauti Supertaurės finale bus ir garbė, ir malonumas. Žaisime prieš Vilniaus „Žalgirį“, kuris tą taurę laimėjęs ne kartą, todėl ir pagal praėjusį sezoną suprantame, kad didesnį spaudimą jaus jie. Praėjusiais metais jie užsikėlė aukštą kartelę, – spaudos konferencijoje pasakojo jau ketvirtą savo sezoną klube pradedantis R. Garastas. – Manau, kad tiek iš mano, tiek iš varžovų trenerio pusės, tokioms rungtynėms ruošiamės ne du mėnesius – su kai kuriais žaidėjais tai yra jau trejų metų įdirbis, su bendrais išgyvenimais, bendromis emocijomis. Ypač išskirčiau praėjusius metus, per kuriuos, po visų minėtų išbandymų, mes tapome dar artimesni, vieningesni ir stipresni. Tokie dalykai tokiose rungtynėse duoda labai nemažai, suteikia pasitikėjimo vieni kitais ir stiprybės.“

Pasak kauniečių trenerio, į Vilnių komanda sekmadienį vyks su vieninteliu tikslu – iškovoti pirmąjį trofėjų tiek R. Garasto asmeninėje karjeroje, tiek „Kauno Žalgirio“ klubo istorijoje.

„Mes esame labiau vedini noro tiek žaisti, tiek laimėti bei siekti pirmojo trofėjaus klubo istorijoje. Šioje sezono stadijoje nėra tikslo siekti tobulo žaidimo, to iš komandos aš ir nesitikiu. Pagrindinis tikslas yra tas, kad iš komandos eitų noras ir tokia kova, kokia ji gali būti.Turime vienintelį tikslą – trofėjų pirmuoju bandymu parvežti namo. Lygiai taip pat kaip varžovai aš tikiuosi, kad baudinių serijos neprireiks“, – teigė 34-erių strategas.

Supertaurės finalo rungtynės ypatingos bus ir M. Dapkui, kuris visai neseniai buvo išrinktas naujuoju komandos kapitonu. Pasak jo, sekmadienio rungtynės yra laukiamos, o komanda yra neblogai pasiruošusi.

„Pratinuosi prie šių pareigų, nors jau ir praėjusiais metais šiokią tokią rolę turėti teko. Lino Pilibaičio ir Egidijaus Vaitkūno nepakeisime, bet ir nesistengiame to daryti. Mano nuomone jie buvo asmenybės. Tikiu, kad atsiras žmonių, kurie viską perims. Žinojome, kad dalyvausime Supertaurėje ir laukėme šio momento. Pasiruošimas šiemet buvo kiek kitoks nei įprastai ir praėjo puikiai. Šiai dienai esame neblogai pasiruošę, o naujai prisijungę žaidėjai gerai įėjo į kolektyvą. Laukiame sekmadienio“, – sakė 30-metis gynėjas.

Spaudos konferencijos pabaigoje R. Garastas taip pat sulaukė klausimo apie artėjančio sezono tikslus, neapsiribojant vien LFF Supertaurės finalu.

„Esame kylantis klubas, tiek krepšinyje, tiek futbole. Pernai užėmėme klubo istorijoje aukščiausią antrą vietą, todėl šiemet eiti žemyn ar išlaikyti tą patį nesinori. Tikslai yra aiškūs – jie patys aukščiausi, žengti paskutinį žingsnį į priekį. Dalyvaujant UEFA Europos Konferencijų lygos atrankoje taip pat turime didelį norą ir puikų pavyzdį žaisti grupių etape, tad su ta svajone ir gyvename“, – teigė „Kauno Žalgirio“ vyr. treneris.

„Žalgirių“ dvikova sekmadienį nuo 17.55 val. vyks Vilniaus „Sportima“ manieže.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją