Pirmose UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio rungtynėse „Liverpool“ antradienį savo aikštėje pirmavo 2:0, tačiau galiausiai buvo priversta 2:5 pripažinti triuškinantį Madrido „Real“ pranašumą.

„Tai buvo labai skaudus smūgis mums. Mes netinkamu momentu praradome per daug kamuolių ir žaidėme taip, kaip patogiau varžovams“, – kalbėjo „Liverpool“ strategas Jurgenas Kloppas.

Anot jo, pradžia buvo tikrai įkvepianti – aikštės šeimininkai turėjo viską, ką norėjo: dviejų įvarčių pranašumą, puikią atmosferą ir jausmą, kad laimės.

„Tačiau varžovai pelnė įvartį, tuomet antrą. Turėjome gintis daug geriau. Nepaisant to, per pertrauką vis dar jautėmės gerai. Dėl trečio „Real“ įvarčio suabejočiau, ar ten buvo pražanga. Vis dėlto turėjome apsiginti geriau. Turime daug ko pasimokyti iš šių rungtynių ir Madride norime laimėti“, – deklaravo artimiausią tikslą J. Kloppas.

„Liverpool“ kapitonas Jordanas Hendersonas taip pat atkreipė dėmesį į gynybą: „Kai nesiginame 100 proc., varžovai mus nubaudžia. Mes patys sau pridarėme problemų. Tai, kaip viskas pasibaigė, vis dar sunku suvokti, sunku su tuo susitaikyti.“

Pasak jo, ilgai krimstis nėra kada – laukia „Premier“ lygos rungtynės, kurioms reikia gerai nusiteikti, o tuomet – atsakomoji dvikova Ispanijos sostinėje.

„Futbole tai galbūt bus stebuklas, tačiau galbūt mums tokį stebuklą pavyks Madride sukurti“, – drąsinosi „Liverpool“ gynėjas Virgilas van Dijkas.

Skeptiškai į tokias kalbas pažvelgė buvusi „Arsenal“ legenda Thierry Henry. „Tai yra „Liverpool“ eros pabaiga“, – rėžė jis.

Jam pritarė buvęs Liverpulio ekipos žaidėjas Adamas Lallana: „Tai yra visai kitoks „Liverpool“ nei anksčiau. Penki įvarčiai galbūt rodo, kur „Liverpool“ vieta šį sezoną.“

Buvęs „Liverpool“ gynėjas Jamie Carragheris situaciją taip įvertino: „Liverpool“ gynyba buvo duženų krūva. Ir taip visą sezoną.“

Anglijos rinktinės legenda Alanas Sheareris BBC gyrė Madrido komandą. „Real“ pademonstravo aukščiausią klasę, geriausias savybes – laikėsi taktikos, kurią žaidėjams nubraižė treneris. Kai turi Viniciuso ir Lukos Modričiaus talentą bei Karimo Benzema ir Eduardo Camavingos sugebėjimą pelnyti įvarčius, viskas įmanoma. Šios Madrido komandos patirtis yra milžiniška ir tai ji įrodė. „Liverpool“ gynyba buvo tiesiog tragiška“, – teigė jis.

Čempionų lygos aštuntfinalio poros ir rezultatai:

„AC Milan“ – „Tottenham“ 1:0

„Paris Saint Germain“ – Miuncheno „Bayern“ 0:1

Dortmundo „Borussia“ – Londono „Chelsea“ 1:0

„Club Brugge“ – „Benfica“ 0:2

Frankfurto „Eintracht“ – „Napoli“ 0:2

„Liverpool“ – Madrido „Real“ 2:5

02. 22 d. „RB Leipzig“ – „Manchester City“

02. 22 d. Milano „Inter“ – „Porto“

Pirmosios aštuntfinalio rungtynės vyksta vasario 14-15 ir 21-22 dienomis, o atsakomosios – kovo 7-8 ir 14-15 dienomis.

Kovo 17-ą dieną bus traukiami Čempionų lygos ketvirtfinalio ir pusfinalio burtai.

2022-2023 metų sezono Čempionų lygos finalas vyks birželio 10-ą dieną Stambulo „Ataturk Olympic“ stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją