Ketvirtą kartą Vilniaus Fanų stadione surengtame mažojo futbolo turnyre dalyvavo net 16 komandų.

Geriausiai sekėsi pirmą vietą turnyre užėmusiai Panevėžio komandai „Mažoji Čikaga“, kurios gretose išsiskyrė buvęs Lietuvos nacionalinės rinktinės žaidėjas Simonas Stankevičius. Panevėžiečiai finale 3:1 nugalėjo FK „Niekur nežaidę“ iš Marijampolės.

Bronzos medaliais pasipuošė FK „Tavo tėvas“ ekipa iš Kauno, mažajame finale 2:0 palaužusi MFL senbuvius MSC iš Vilniaus.

Visgi turnyro organizatoriaus ir MFL vadovo Tomo Butkaus teigimu, futbolas, medaliai ir pergalės nebuvo pats svarbiausias turnyro akcentas. „Pirmasis turnyras 2018-ais buvo skirtas atkurtos Lietuvos valstybės šimtmečiui, o kai pernai vasario 16-ąją tradiciškaisusirinkome stadione, net neįsivaizdavome, kad po kelių dienų Rusija užpuls Ukrainą. Jau beveik metus visai šalia mūsų vyksta tikras karas ir Ukraina kovoja dėl savo valstybės išgyvenimo, tad nusprendėme, kad šiais metais turnyras bus skirtas Ukrainos palaikymui! Dėl to su partneriais sutarėme, kad turnyras bus nemokamas, o jo dalyviai patys spręs kiek lėšų skirti Ukrainos paramai“, – paaiškino T. Butkus.

Turnyro dalyviai turėjo galimybę prisidėti prie „Radarom“ akcijos, tiek skambinant trumuoju numeriu 1482, tiek ir paaukojant pinigais. „Kiekvienas paaukojęs dalyvavo loterijoje ir galėjo laimėti futbolo kamuolį su legendinių Lietuvos futbolininkų – Deivido Šembero, Valdo Ivanausko, Andriaus Skerlos, Arūno Klimavičiaus ir kt. parašais. Suskaičiavome, kad skambučiais ir pinigais surinkome daugiau nei 500 eurų. Visos turnyro metu suriNktos lėšos bus pervestos į specialią „Blue / Yellow for Ukraine“ sąskaitą“, – teigė T. Butkus.

Mažojo futbolo labdaros turnyro organizatoriai dėkoja visiems dalyviams ir partneriams – „Vilnius Football Academy“, „Sportcup.lt“, „DIARO / Reklamos gamyba“, baras „Juoda Raudona“, „Leisure Leagues Lietuva“, kurių dėka šis turnyras įvyko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją