„Sūduva“ įveikė Latvijos komandą 2:0 (1:0), nors turėjo ne vieną progą įmušti ir daugiau įvarčių. Prie pirmo įvarčio prisidėjo ir J.Suzuki – jis aikštės viduryje sėkmingai sužaidė sienelę su Oleksijumi Zbuniu, po kurio perdavimo vėliau ir pasižymėjo Aivaras Emsis.

Naujasis Marijampolės komandos legionierius šį kartą žaidė 60 min., po kurių užleido vietą aikštėje 16-mečiui Ignui Skamarakui.

Žiūrovams rungtynių metu J.Suzuki itin įsiminė tiksliais tolimais perdavimais komandos draugams ir „Daugavpils“ vartų skersinį sudrebinusiu baudos smūgiu.

„Tiesą sakant, jaučiuosi šiek tiek pavargęs. Tai buvo pirmosios mano rungtynės šiemet, tačiau man patiko, – po rungtynių sakė kairiakojis japonas. – Žaidžiau visą pirmąjį kėlinį ir dar 15 min., tikrai pavargau – krito mano žaidimo intensyvumas ir kokybė. Kitą savaitę bus geriau, manau, žingsnis po žingsnio mano forma gerės.“

Visą karjerą 33 metų atraminis saugas žaidė tik Japonijos klubuose. Išvykimą jis paaiškino ir sena svajone.

„Norėjau pažaisti futbolą užsienyje, todėl paprašiau agento surasti klubą. „Sūduva“ pirma man pateikė pasiūlymą, taip ir apsisprendžiau. Norėjau praplėsti savo akiratį, o žaisti futbolą Europoje buvo viena mano svajonių“, – aiškino legionierius.

Visi futbolo gerbėjai, paminėjus J.Suzuki, neišvengiamai primena, kad neseniai „Sūduvoje“ žaidė kitas japonas – Keisuke Honda.

„Turiu pasakyti, kad aš negaliu būti kaip K.Honda, jis yra legenda ir turi didelį talentą, – kalbėjo marijampoliečių naujokas. – Tačiau aš stengsiuosi tobulėti ir padėti šiam klubui laimėti kuo daugiau rungtynių.“

J.Suzuki kol kas dar tik apšyla kojas Lietuvoje, tačiau jau spėjo ir traukiniu nuvažiuoti aplankyti Kauną. Japonas sako, kad pirmieji jo įspūdžiai Lietuvoje – puikūs.

„Komandos draugai ir klubo personalas mane priėmė puikiai, o viskas, kur einu ir ką matau, man patinka“, – sakė „Sūduvos“ naujokas.

Kitas kontrolines rungtynes „Sūduva“ žais vasario 19 d. 14 val. savo manieže su Vilniaus r. „Transinvest“ ekipa.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją