„Royal Seginus“ viešbutyje įsikūrė Rusijos antroje lygoje besivaržanti Jaroslavlio FC „Šinnik“ ekipa bei Užkarpatės regiono, Užgorodo FC „Mynai“ klubas.

Pirmadienį kariaujančių šalių atstovų susidūrimas viešbučio patalpose baigėsi masinėmis muštynėmis.

„Twitter“ socialiniame tinkle publikuojamas trumpas vaizdo įrašas, kuriame matyti susirėmimo epizodai, girdisi grumtynių garsai.


Ukrainos klubas atskleidžia daugiau detalių apie įvykusį konfliktą viešbutyje.

„Vasario 13-ąją „Royal Sigunas“ viešbutyje įvyko muštynės, kuriose dalyvavo FK „Minai“ ir 404 šalies (užuomina į internete nepasiekiamą svetainę) Jaroslavlio „Šinnik“ atstovai.

Muštynių priežastimi tapo gėdingas Rusijos komandos futbolininkų elgesys viešbučio darbuotojų atžvilgiu ir provokuojantys šūksniai Užkarpatės komandos atžvilgiu. Rusijos propagandinė žiniasklaida informuoja apie tai, kad „Minai“ atstovai sumušė rusą lifte ir privertė „Šinnik“ žaidėjus giedoti himną, tačiau tai yra kliedesiai.

Kova tikrai vyko, tačiau ant parketo ir lygiomis rikiuotėmis. Aukų skaičius „Šinnik“ pusėje tik patvirtina faktą, kad rusai palieka savuosius.

Jau pasibaigus susirėmimui „Minai“ žmonės liko savo kambariuose, rusai toliau kovojo tarpusavyje.

Tie, kurie bandė sustabdyti susirėmimą, buvo apkaltinti Ukrainos parama. Raminant rusus teko įsikišti vietos policijai. Prieš treniruočių stovyklą pagrindinis FK „Minai“ reikalavimas stovyklos organizatoriams – Rusijos komandų nebuvimas viešbutyje.

Užkarpatės klubas prašė viešbučio vadovybės išvaryti rusus, nes teroristinės šalies atstovai neturi teisės treniruotis ir žaisti futbolo už savo šalies ribų“, – rašoma Ukrainos klubo pranešime.

Rusijos atstovai taip pat antradienį išplatino pranešimą apie įvykusį konfliktą.

„Klubas „Šinnik“ oficialiai pareiškia, kad nėra šio konflikto iniciatorius. Mūsų žaidėjai elgėsi kaip tikra komanda, stojo už komandos draugą, kuris buvo užpultas. Remiantis medicininės apžiūros rezultatais, „Šinnik“ žaidėjams rimtų sužalojimų nenustatyta.

Šiuo metu mūsų komanda saugi, klubas nusprendė persikelti į kitą viešbutį, kad išvengtų galimų kitų konfliktų“, – rašoma klubo pranešime.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)