Praėjo vos pusantro mėnesio po teatrališkos LFF įstatų reformos, o užkulisiuose jau ruošiamasi naujai.

Antradienį su žurnalistais bendravęs E. Stankevičius neslėpė ketinimų vėl peržiūrėti federacijos narių struktūrą. Tuo pačiu prisėdimu – ir vidinį galių pasiskirstymą.

35-erių kaunietis pastaruosius puspenktų metų užima LFF generalinio sekretoriaus postą.

Pagal įstatus, būtent generalinis sekretorius yra vienasmenis federacijos valdymo organas, vadovaujantis administracijai ir turintis parašo teisę.

Tuo metu ligšioliniam LFF prezidentui Tomui Danilevičiui nuo jo išrinkimo teko tik reprezentacinės funkcijos bei vienas balsas vykdomajame komitete.

Sugriežtinti nepriekaištingos reputacijos reikalavimai pastarajame nebeleidžia tiesiogiai veikti tokioms figūroms kaip praeityje teisti Arūnas Pukelis ir Žydrūnas Buzas. Ir dabar jau ruošiamasi grįžti prie status quo, galiojusio iki 2017 metų.

„Išrinktas prezidentu, norėsiu valdyti federacijos biudžetą ir finansus, kontroliuoti generalinio sekretoriaus veiklą. Bet taip pat noriu pats turėti tiesioginį kontaktą su tarptautinėmis futbolo organizacijomis, Lietuvos valdžios institucijomis ir savivaldybėmis, ko iki šiol trūko“, – dėstė E. Stankevičius, anot kurio, T. Danilevičiui trukdęs nuolatinis migravimas tarp Lietuvos ir Šveicarijos, kur įsikūrusi buvusio ilgamečio rinktinės puolėjo šeima.

Balsiai braižyti naują LFF įstatų redakciją vieninteliam kandidatui į prezidentus leidžia platus užnugaris – iš 32 federacijos narių 28 formaliai iškėlė būtent E. Stankevičiaus kandidatūrą, likę keturi nepateikė jokios. Registruoti rinkimų dalyvius buvo leidžiama iki pirmadienio.

„Jaučiuosi nemažai nuveikęs generalinio sekretoriaus pareigose. Daug kas net sakydavo, kad iki šiol ir taip dirbau prezidento darbą. Manau, jog atliekami darbai kalba patys už save, dėl to toks ir palaikymas“, – savo populiarumą aiškino E. Stankevičius.

Kita vertus, jis purtėsi tų pačių A. Pukelio ir Ž. Buzo globotinio etiketės – o taip pat ir vykdomojo komiteto veterano Vidmanto Butkevičiaus, atlikusio svarbų vaidmenį pastariesiems 2017-2018 metais perimant LFF kontrolę.

Tomas Danilevičius, Vidmantas Butkevičius, Edgaras Stankevičius

Tačiau nors ir kalba apie planus toliau gryninti LFF struktūrą, E. Stankevičiaus užmojai nuslūgsta būtent pasiekę V. Butkevičiaus valdas.

Praėjusį gruodį LFF atėmė iš penkių pačios federacijos veiklą dubliuojančių vadinamųjų šakinių asociacijų teisę deleguoti atstovus į vykdomąjį komitetą.

Kitos trys savo kėdes pastarajame kol kas išsaugojo.

E. Stankevičiaus nuomone, svarstyti būtų galima apie tolesnį Vaikų ir jaunių ugdymo asociacijos statusą. Tačiau Delfi paklaustas, ar siūlys panašiai klibinti Salės ir paplūdimio futbolo bei Moterų futbolo asociacijas, kurioms vadovauja atitinkamai V. Butkevičius ir verslo ryšių su juo siejamas Artūras Krukis, E. Stankevičius tiesaus atsakymo vengė.

Savo paties įpėdiniu jis teigia regintis kelis galimus pretendentus. Dabartinis federacijos generalinis sekretorius patvirtino, jog tarp pastarųjų yra LFF futbolo vystymo departamento vadovė Rita Bagdonienė, bet pridūrė matantis ir kitų „nustebinti galinčių“ alternatyvų, kurių neįvardino.

Primename, kad rinkiminė LFF konferencija vyks kovo 10 d. Kaune. Joje taip pat bus suformuotas naujos sudėties vykdomasis komitetas, paaiškės nauji viceprezidentai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją