„Kaip ir visi, noriu gyventi savo gyvenimą laisvas. Be baimių. Be išankstinių nusistatymų. Be smurto. Bet su meile. Esu homoseksualas ir nebenoriu daugiau slėptis“, – komentavo Prahos „Sparta“ klubo atstovas.

Netrukus jo ekipa taip pat pasidalino žinia, jog žaidėjas apie tai jau anksčiau buvo pasisakęs klubui.

„Visa kita – jo asmeninis gyvenimas. Daugiau šia tema nebus jokių komentarų, jokių klausimų. Gyvenk savo gyvenimą, Jakubai, o visa kita nėra svarbu“, – palaikymą reiškė „Sparta“.

45-erias rungtynes nacionalinėje komandoje sužaidęs ir 4 įvarčius pelnęs čekas nėra pirmas profesionalus futbolininkas, atskleidęs savo netradicinę seksualinę orientaciją. Vis dėlto tokių atvejų iki šiol pasitaikė vos keletas.

J. Jankto į tėvynę šį sezoną grįžo ir „Getafe“ (Ispanija) klubo nuomos pagrindais. Prieš tai jis rungtyniavo Italijoje, kur gynė Genujos „Sampdoria“ ir „Udinese“ garbę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją