37-erių vartininkas pasidalino emocingu įrašu, kuriame dėkojo sirgaliams, komandos draugams, treneriams ir priešininkams.

„Taip, tai pabaiga nuostabios kelionės, kuri tęsėsi 18 metų. Šį kartą nebus ašarų, viskas buvo gražu ir neliko jokių nuoskaudų.

Bėgant karjerai aš turėjau įvairių vertybių: sunkiai treniruotis, nepasiduoti, niekada nevėlu tobulėti ir panašiai, bet svarbiausia buvo pagarba šalia esantiems žmonėms.

Girdėjau įvairių kalbų, kad nesu toks geras vartininkas, kad turiu silpnų vietų, bet niekada negirdėjau, kad buvau blogas žmogus.

Tai mano didžiausias pasiekimas ir komplimentas. Ačiū visiems, treneriams, komandos draugams, personalui, fanams ir priešininkams.

Visi jūs mane grūdinote ir padarėte tik geresniu. Tačiau labiausiai dėkingas žmonai Beatričei Šetkienei. Be tavęs, mieloji, ne viskas būtų taip, greičiausiai dabar man skaudėtų“, – socialiniuose tinkluose pirmadienį vakare rašė Ernestas Šetkus.


Profesionalo karjerą iš Tauragės kilęs E. Šetkus pradėjo 2005 metais FK „Žalgiryje“, vilkėjo Tauragės „Tauro“ marškinėlius ir didžiąją karjeros dalį žaidė užsienyje (2010-2022 metais) atstovaudamas Kipro, Bulgarijos, Graikijos, Turkijos („Sivasspor“), Nyderlandų („ADO Den Haag“) ir Izraelio klubams.

Atstovaudamas Haifos „Hapoel“ komandai 2018-aisiais lietuvis buvo išrinktas geriausiu Izraelio vartininku, o 2019-aisiais būtent E. Šetkus tapo geriausiu Lietuvos futbolininku.

Su minėtu Haifos klubu bei Ber Ševos „Hapoel“ komanda jis du kartus triumfavo Izraelio taurėje.

Nacionalinėje Lietuvos rinktinėje E. Šetkus debiutavo 2011-aisiais, 2:0 laimėtose kontrolinėse rungtynėse su Lenkija.

Iš viso jo sąskaitoje – 38 dvikovos su Lietuvos rinktinės marškinėliais.

Ernestas šetkus
Ernestas šetkus
Ernestas Šetkus
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją