LFF vykdomajam komitetui atidėjus sprendimą iki mėnesio pabaigos, generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius iš pradžių tvirtino, jog pagrindiniu pretendentu toliau treniruoti šalies rinktinę išlieka R. Breu.

Vis dėlto panašu, jog nuomonės dėl šios kandidatūros vykdomajame komitete buvo pernelyg nevienareikšmės.

15min.lt žurnalistas Marius Bagdonas rašo, jog dabar LFF grįžti į pareigas kviečia E. Jankauską, kuris linkęs priimti pasiūlymą.

Antradienį tai Delfi pripažino ir pats E. Stankevičius.

„Ne paslaptis, domina E. Jankausko kandidatūra ir jo paslaugos. Buvo susitikimas pirmadienį, strategas išsakė savo poziciją. Laukia dar vienas susitikimas rytoj (trečiadienį), kurio metu tikimės susitarti dėl visų sutarties detalių ir sąlygų.

Tuomet sausio 30-ą dieną vykdomajam komitetui bus pristatyta E. Jankausko kandidatūra, jis nuspręs, ar patvirtinti Lietuvos jaunimo rinktinių ir vyrų nacionalinės komandos trenerių štabus“, – teigė E. Stankevičius.

Anot LFF generalinio sekretoriaus, E. Jankauskui siūloma rinktinei vadovauti artėjančio Europos čempionato atrankos ciklo metu.

„Trečiadienį aptartume visas sutarties detales, E. Jankauskas pristatytų savo asistentus, galimą trenerių štabo sudėtį.

O R. Breu atitektų 19-mečių rinktinės trenerio vieta. Ir pats Reinholdas yra minėjęs, jog save labiau mato jaunimo rinktinėse“, – pridūrė E. Stankevičius.

Reinholdas Breu

E. Jankauskas šį sezoną dirbo Vilniaus „Riterių“ trenerių štabe, o praėjusį spalį persikėlė į Saudo Arabiją.

Vilnietį pasikvietė buvęs „Riterių“ strategas iš Švedijos Glennas Stahlis, tapęs trečiame pagal pajėgumą šalies divizione kovojančios „Al Bukiryah“ ekipos vairininku.

Tačiau švedui palikus klubą, grįžti namo teko ir E. Jankauskui.

47-erių buvęs ilgametis Lietuvos rinktinės puolėjas 2016-2018 metais jau dirigavo nacionalinei komandai. Nors pradžia tuomet buvo viltinga, atrankos į pasaulio čempionatą varžybas lietuviai tuomet baigė kaip įprasta – pralaimėjimų virtine. Dar prasčiau pasirodyta debiutiniame UEFA Tautų lygos sezone.

Per 16 oficialių rungtynių E. Jankausko auklėtiniai šventė vienintelę pergalę, 2:0 nugalėję Maltą. Dar tris kartus pasiektos lygiosios. Iš viso vadovaujant E. Jankauskui sužaisti 28 mačai (3 pergalės/5 lygiosios/20 pralaimėjimų).

Edgaras Jankauskas

Primename, kad R. Breu LFF techninio direktoriaus ir nacionalinės ekipos stratego pareigas derino pastarąjį pusmetį, pakeitęs atleistą Valdą Ivanauską.

Vokiečiui vadovaujant rinktinė Tautų lygoje sužaidė lygiosiomis su Farerų salomis ir pralaimėjo likusius tris mačus: Liuksemburgui Tautų lygoje ir Islandijai bei Estijai Baltijos taurės turnyre.

Šiemet lietuvių laukia atranka į Europos čempionatą: G grupėje teks žaisti su Serbija, Vengrija, Juodkalnija ir Bulgarija. Varžybos prasidės kovą, į finalinį etapą iškops dvi geriausios ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)