LFF generalinio sekretoriaus Edgaro Stankevičiaus teigimu, ieškant naujo vedlio buvo svarstytos kelios lietuvių kandidatūros. Bet Valdas Dambrauskas ir Andrius Skerla pasiūlymų atsisakė, Rokas Garastas pratęsė sutartį su „Kauno Žalgiriu“.

Taip pat domėtasi Vilniaus „Žalgirio“ vairininku iš Kazachstano Vladimiru Čeburinu, bet pradėti konkretesnių derybų neleido Lietuvos čempionų klubas.

Įdomu, jog naujo trenerio paieškos buvo pirmiausia paties R. Breu atsakomybė, kadangi šis taip pat yra LFF techninis direktorius.

Delfi paklaustas, ar R. Breu buvo suinteresuotas rasti žmogų, kuris pakeistų jį patį, LFF generalinis sekretorius teigė, jog specialistas labiau geidė treniruoti kurią nors iš Lietuvos jaunimo rinktinių.

„Nusprendėme, kad nesinori žvalgytis į užsienį, turime karčios patirties. Labiau norėtume trenerio iš Lietuvos. Kadangi šiuo metu jokio mūsų specialisto nepavyko prikalbinti, nėra ko slėpti, pagrindiniu kandidatu dirbti dar metus lieka R. Breu.

Taip, aš pats ne kartą esu sakęs, kad jis ilgai nebus vyriausiuoju rinktinės treneriu, kad norime surasti kitą specialistą. Ir pats Reinholdas save labiau matė jaunimo rinktinėse. Bet nepavykus susitarti su lietuviu, jis sutiko treniruoti vyrus“, – dėstė vienas LFF vadovų.

Kitaip nei planuota, trečiadienį LFF vykdomasis komitetas dar nepatvirtino šalies rinktinių vairininkų ir jų pagalbininkų štabų.

Pasak E. Stankevičiaus, nežinios įnešė Lietuvos jaunimo (iki 21-erių metų) ekipai pernai laikinai vadovavęs italas Fabio Mazzone, kuris šiemet turėjo perimti 19-mečių komandos vairą. Prieš kelias dienas jis pranešė radęs darbą viename iš Danijos klubų.

LFF galutinius spendimus dėl rinktinių trenerių dabar žada priimti sausio 30 d.

Primename, kad R. Breu į Lietuvą atvyko 2021-ųjų pabaigoje, kuomet buvo paskirtas techniniu LFF direktoriumi. Praėjusį birželį jis užėmė ir antrą kėdę, pakeitęs atleistą Valdą Ivanauską nacionalinėje komandoje.

Vokiečiui vadovaujant rinktinė UEFA Tautų lygoje sužaidė lygiosiomis su Farerų salomis ir pralaimėjo likusius tris mačus: Liuksemburgui Tautų lygoje ir Islandijai bei Estijai Baltijos taurės turnyre.

Šiemet lietuvių laukia atranka į Europos čempionatą: G grupėje teks žaisti su Serbija, Vengrija, Juodkalnija ir Bulgarija. Varžybos prasidės kovą, į finalinį etapą iškops dvi geriausios ekipos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)