Skelbiama, kad su 54–erių specialistu sudaryta iki 2026 metų vidurio galiosianti sutartis.


D. Deschampsas Prancūzijos rinktinės vairą perėmė 2012 metų liepą. Nacionalinės rinktinės vyriausiojo trenerio poste jis pakeitė po nesėkmingo pasirodymo Europos čempionate pasitraukusį Laurnetą Blancą.

2014 m. Brazilijoje vykusiame pasaulio čempionate prancūzai suklupo ketvirtfinalyje, tačiau po dviejų metų Prancūzijoje vykusiose Europos pirmenybėse pasiekė finalą. Tiesa, lemiamose rungtynėse prancūzai savo gerbėjų akivaizdoje nusileido Portugalijos futbolininkams.

D. Deschampso auklėtinių triumfo valanda išmušė 2018 metais. Rusijoje vykusiame pasaulio čempionate Prancūzijos rinktinė iškovojo auksą, o D. Deschampsas tapo tik trečiuoju žmogumi, iškovojusiu pasaulio čempiono titulą kaip žaidėjas ir treneris.

2020–2021 m. Tautų lygos sezone Prancūzijos rinktinė ir vėl buvo pirma, bet 2021 m. Europos čempionate suklupo jau aštuntfinalyje.

Galiausiai 2022 m. Katare vykusiose planetos futbolo pirmenybėse Prancūzijos rinktinė pasiekė finalą, bet kovoje dėl aukso po baudinių serijos turėjo pripažinti Argentinos rinktinės pranašumą.

2024 m. Europos futbolo čempionatas birželio 14 - liepos 14 dienomis vyks Vokietijoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją