„Praėjusiais metais aš pasirodžiau sezonui įpusėjus, todėl, neslėpsiu, nebuvo lengva. Dabar į tą prabėgusį laiką žiūriu kaip į pamokas – aš sužinojau daug dalykų ir žinau daug detalių, kalbant tiek apie varžovus, tiek apie visą lygą.

Nesakau, kad bus lengva, bet naujojo sezono darbą aš pradėsiu nuo pirmos treniruotės. Dirbsime pagal modelį, kuris leistų demonstruoti tokį žaidimą, kokį žaidėme lapkričio mėnesį. Be abejo, komanda bus kažkiek pasikeitusi, tačiau tikslas ir kelias, kuriuo eisime, nepasikeitė“, – sakė P. Villaras.

Praėjusiame sezone „Riteriai“ jau spalį buvo beveik palaidoję sezoną, tačiau lapkritį stebuklingai sugrįžo į kovą dėl kelialapio į Europą. Maža to, paskutinėse rungtynėse su Kauno rajono „Hegelmann“ vilniečiai turėjo dviejų įvarčių persvarą, tačiau jos pasirodė per maža.

„Tikrai ne viena priežastis lėmė tai, kad mes neiškovojome kelialapio. Prisimenate, kiek žaidėjų krito dėl traumų... Bandydamas užkaišyti atsiradusias spragas, klubas kvietė naujokus, kuriems irgi prireikė laiko, kad įgautų sportinę formą.

Apskritai, priežastis galėčiau vardinti ir vardinti, bet paminėsiu tik vieną – mes per daug praradome taškų, kai pirmi įmušdavome. Naujajame sezone tai nepasikartos. Dabar labai svarbu susirinkti teisingą sudėtį ir žingsnis po žingsnio siekti tai, ko pernai nepasiekėme“, – kalbėjo P. Villaras.

Praėjusiame sezone „Riterius“, kol buvo sveikas, už pečių traukė Felipe Brisola. Vis tik, savo pagrindinio ginklo treneris iš Ispanijos neteko antrose savo vadovaujamose rungtynėse.

„Felipe yra fantastinis žmogus ir nuostabus žaidėjas, kuris ir būsimame sezone vaidins rimtą vaidmenį. Vis tik, aš matau, kad ne jis vienas bus lyderis. Jų bus daugiau, todėl būsime stipresni. Labai svarbu, kad visose grandyse būtų išlaikytas balansas ir žaidybinė dvasia. Kai tai turėsime, tada ir tikslai bus lengviau pasiekiami“, – sakė „Riterių“ vyriausiasis treneris.

Po įspūdingos serijos lapkričio mėnesį, P. Villaras buvo pripažintas geriausiu „Optibet A lygos“ mėnesio treneriu. Tuomet šį titulą jis dedikavo visiems klubo darbuotojams.