Įrašas pasirodė iškart po to, kai oficialiai buvo pranešta apie futbolo legendos mirtį.

„Viskas, kas esame, yra tavo dėka. Mylime tave be galo. Ilsėkis ramybėje“, – po nuotrauka, kurioje šeimos nariai vieningai sudėjo delnus ant Pele rankų, rašė K. Nascimento.

Kely Nascimento įrašas "Instagrame"

Triskart pasaulio čempionatų laimėtojas Edisonas Arantesas do Nascimento laikomo geriausiu visų laikų žaidėju.

Atsisveikinimas su „Futbolo karaliumi“ vyks iki antradienio, o tuomet jis bus palydėtas į kapines paradu miesto gatvėmis.

Dėl peržengusio futbolo ribas „Karaliaus“ mirties visame pasaulyje gedi ne tik sporto pasaulis, bet ir politikos ir kultūros lyderiai, siunčiantys savo užuojautos ir pagerbimo žinutes.

82 metų Pele gyvybė užgeso ketvirtadienį Alberto Einšteino ligoninėje San Paule po ilgos kovos su vėžiu.

Naktį daugelis Brazilijos pastatų nušvito Pele atvaizdu, žmonės į gatves išėjo apsivilkę jo ikoniniais 10 numeriu pažymėtais marškinėliais.

Pirmuosius Brazilijos laikraščių puslapius penktadienį ryte okupavo žinia apie Pele mirtį. „Pele mirė, jei iš tiesų Pele gali mirti“, – rašė vienas laikraščių, nes brazilams jis yra amžinas Karalius.

Pele ir Maradonos plakatas San Paule

Jo gerbėjai iškart ėmė rinktis prie San Paulo Alberto Einšteino ligoninės, kurioje ir užgeso 82-ejų Pele gyvybė.

2021 metais rugsėjį futbolo legendai buvo atlikta operacija, kurios metu buvo pašalintas piktybinis auglys.

Vis dėlto tai nepadėjo, vėžinis susirgimas vėl išplito ir futbolo legendai pradėta taikyti chemoterapija. Pastaraisiais metais Pele dažnai atsidurdavo ligoninėje dėl įvairių kitų negalavimų – širdies veiklos sutrikimų, kvėpavimo takų infekcijos, inkstų ir prostatos problemų.

2022 metų pasaulio futbolo čempionatą ir Argentinos triumfą jis taip pat stebėjo per televizorių iš San Paulo ligoninės palatos bei buvo vienas iš tų garsenybių, pasveikinusių „Albicesete“ ir Lionelį Messi su iškovotu titulu.

Pele statula San Paule
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją