Pasaulio čempionato geriausiu žaidėju pripažintas 35-erių metų Lionelis Messi yra priklausomas nuo talismano. To įrodymas – nuotrauka, kurioje „Albiceleste“ kapitonas sėdi rūbinėje, o aplink kairę koją matosi užrišta siaura raudona juostelė.

Čia kalbama apie itin svarbų daiktą, nešantį laimę.

Juostelė priminė istoriją, kuriai jau daugiau nei ketveri metai. 2018 metų pasaulio čempionate po pirmųjų grupės rungtynių, kuriose Argentina sužaidė 1:1 su Islandija, argentiniečių žurnalistas Rama Pantarotto stadiono užkulisiuose taip kalbėjo Lioneliui: „Mano mama myli tave labiau nei mane. Ji man liepė tai duoti tau. Aš nešioju šią raudoną juostelę, nes ji neša laimę. Jei nori, galiu tau ją duoti.“

L. Messi atsakymas buvo teigiamas ir palydėtas šypsenos. Po trečiųjų grupės rungtynių, kuriose L. Messi įvartis leido argentiniečiams žengti į kitą etapą, futbolo žvaigždė vėl susitiko tą patį žurnalistą.

Pokalbiui pasisukus apie minėtą laimės nešėją, L. Messi sureagavo krizendamas. „Aš tuoj tau parodysiu“, – pasakė jis, atraitojo kairės kojos kojinę ir parodė užvyniotą raudoną juostelę. R. Pantarotto tiesiog netvėrė savyje iš džiaugsmo. Sužavėtas jis sušuko į televizijos kamerą: „Mama, jis jį nešioja. Messi jį nešioja.“


Akivaizdu, kad laimingoji juostelė iki šiol lydi L. Messi.

Lieka neaišku, ar tai ta pati juostelė, tačiau paties talismano futbolo žvaigždė nepamiršo. Daugelis L. Messi bendražygių nuo 2018 metų buvo pastebėti su panašiomis raudonomis juostelėmis.

Katare tokias ryšėjo Rodrigo de Paulas, Lautaro Martínezas ir Emiliano Martínez. Kitiems tai – maža graži detalė, tačiau tikintiems futbolininkams – labai svarbus talismanas, galbūt ir prisidėjęs prie triumfo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją