Arūnas Pukelis praėjusią savaitę pats pasitraukė iš Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidento ir LFF vykdomojo komiteto nario pareigų.

Tuo metu Marijampolės apskričiai vadovaujantis Žydrūnas Buzas į LFF konferenciją neatvyko, prieš tai jis neatsiliepė ir į Delfi skambučius telefonu.

Abu praeityje teisti LFF vykdomojo komiteto nariai nebegalės užimti postų federacijos valdžios organuose, trečiadienį konferencijai patvirtintus naujų įstatų projektą.

Pagal jį, pretenduoti į pareigas LFF negali asmenys, pripažinti kaltais dėl nusikalstamos veikos.

Trečiasis kriminalinę dėmę savo biografijoje turintis dabartinio vykdomojo komiteto narys – Kauno apskrities futbolo federacijos vadovas Dainius Šumauskas – prieš konferencijos pradžią žurnalistams teigė nesilaikantis įsikibęs kėdės.

„Nusikaltimas nėra lygus nusikaltimui. Prieš du dešimtmečius užsienyje turėjau prisiimti atsakomybę kaip įmonės vadovas ir buvau nubaustas pinigine bauda arba septynių dienų areštu. Nemanau, kad dėl tokio masto prasižengimo nebegaliu dalyvauti futbolo visuomeninėje veikloje.

Tačiau jeigu taip bus nuspręsta, ką gi, turiu užtektinai kitos veiklos“, – sakė D. Šumauskas, kuris yra ir A lygoje rungtyniaujančio Kauno rajono „Hegelmann“ klubo prezidentas.

Dainius Šumauskas

LFF konferencijoje dalyvavo 85 delegatai iš šimto.

Ją atidaręs LFF prezidentas Tomas Danilevičius palinkėjo Seimo nariams „užsiiminėti savo klausimais“.

„Prieš pusę metų seimūnai su savo pasvertais ir nepasvertais argumentais mums visiems davė iššūkį – pertvarkyti asociacijos valdymą. Dirbome, diskutavome su Seimo nariais, Vyriausybe ir futbolo bendruomene, pasitelkę FIFA ir UEFA. Norėtųsi palinkėti seimūnams, kad jie užsiiminėtų savo klausimais.

Garantuoju, mes susitvarkysime. Bet susitvarkę grįšime į Seimą, Vyriausybę ir paprašysime to, ką jie prižadėjo: didesnio finansavimo futbolo klubams, akademijoms, futbolo bendruomenei. Investicijos į futbolo nekilnojamą turtą, infrastruktūrą – čia yra esminiai klausimai, kurie turėtų būti svarstomi Seimo koridoriuose, ir mes tikrai grįšime su tais klausimais“, – iš tribūnos kalbėjo T. Danilevičius.

Pakoreguotus LFF įstatus, kuriuose sugriežtinta nepriekaištingos reputacijos sąvoka, pristatė UEFA nacionalinių asociacijų valdymo biuro vadovas Luca Nicola.

Už projektą balsavo 83 LFF konferencijos delegatai, prieštaraujančių nebuvo – kaip ir jokių klausimų pranešėjui.

Primename, jog neeilinė LFF konferencija buvo sušaukta spaudžiant Seimui – priešingu atveju parlamentarai ruošėsi svarstyti tiesioginio LFF valdymo įstatymo projektą, pagal kurį federacijos vairą perimtų laikinasis administratorius. UEFA ir FIFA įspėjo įvykiams pakrypus tokia linkme suspenduosiančios Lietuvą, kol į pareigas bus sugrąžintas ankstesnė LFF vadovybė.

Naujame LFF įstatų projekte taip pat numatoma keisti federacijos narių struktūrą bei kai kuriuos rinkimų niuansus, taip esą atsižvelgiant į Seimo narių reikalavimą skaidrinti LFF veiklą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)