Vartininkas iš Brazilijos į Lietuvą sugrįžo 2019-ųjų vasarą ir Aukštaitijos sostinės komandos garbę gynė tris su puse sezono. Traumų kamuotas bei vis atsitiesdavęs R. Broetto Lietuvos čempionate iš viso sužaidė 63-ejas rungtynes, o šiemet net 15-oje mačų nepraleido įvarčio bei pasiekė geriausią rezultatą tarp visų vartininkų.

Puikus brazilo žaidimas ne tik padėjo pasiekti istorinę „Optibet A lygos“ bronzą, bet ir iškovoti du pirmuosius „Panevėžio“ trofėjus – LFF taurę bei Supertaurę. R. Broetto LFF taurės finalo baudinių serijoje atrėmė vieną Marijampolės „Sūduvos“ žaidėjo smūgį, o Supertaurėje apsigynė net nuo keturių Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkų bandymų. Be to, šiemet brazilas debiutavo tarptautiniame fronte – UEFA Konferencijų lygoje.

Reikšmingą savo karjeros atkarpą Panevėžyje praleidęs R. Broetto įvertino praėjusį sezoną bei išskyrė maloniausius epizodus ginant „Panevėžio“ garbę.

„Turėjome gerą sezoną, ypač per pirmus du ratus, deja, pasitaikė ir sunkių momentų, kurie atėmė iš mūsų galimybę pakovoti dėl geresnės pozicijos. Vis tik esu laimingas dėl praėjusio sezono ir didžiuojuosi tuo, ką pasiekėme. Didžiuojuosi kiekvienu žaidėju ir jo indėliu kovojant.

„Panevėžys“ man buvo svarbus klubas – čia sulaukiau galimybės sugrįžti į žaidimo vėžes tuo karjeros metu, kai nebuvau labai laimingas. Visada būsiu dėl to dėkingas.

Kartu patyrėme įspūdingų akimirkų, tačiau man labiausiai nepamirštamas momentas įvyko Supertaurės metu. Tuo metu buvau su sunkia trauma ir po kelių savaičių man turėjo būti atlikta operacija. Turėjau paskutinę galimybę tais metais padėti savo komandos draugams – tai buvo įsimintinas mano gyvenimo momentas. To jausmo niekada nepamiršiu“, – fk-panevezys.lt svetainei pasakojo brazilas.

Atsisveikindamas su klubu, vartų sargas paragino nenuleisti vis aukščiau keliamos kartelės: „Šiuo metu džiaugiuosi laiku su šeima ir ruošiuosi naujiems iššūkiams. Ruošiuosi sugrįžti į aikštę ir sužaisti gerą 2023 metų sezoną.

Noriu padėkoti už viską sirgaliams, treneriams, administracijai, žaidėjams ir žmonėms, kurie prisidėjo prie šio klubo evoliucijos. Linkiu „Panevėžiui“ viso ko geriausio ateityje ir taip pat linkiu, jog kitame sezone klubas pasiektų visus išsikeltus tikslus bei visada kovotų dėl aukščiausių pozicijų. Visada liksiu šios šeimos ir klubo sirgaliumi. Mano didžiausi linkėjimai!“

„Panevėžio“ futbolo klubas dėkoja R. Broetto už praleistą laiką kartu, profesionalumą, itin svarbų indėlį iškovojant du trofėjus ir Lietuvos čempionato bronzą bei linki didžiausios sėkmės tolimesnėje karjeroje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją