Tai pirmasis pranešė portalo 15min.lt sporto žurnalistas Marius Bagdonas, o netrukus LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius Eltai patvirtino, kad tokius A. Pukelio planus teko girdėti dar ketvirtadienį vakare, tačiau dar yra laukiama teisininkų kreipimosi dėl A. Pukelio atsistatydinimo iš Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidento posto.

Į šią žinią sureagavo ir Seimo narys, LFF tiesioginio valdymo įstatymo vienas iš iniciatorių Mykolas Majauskas. Jis akcentavo, kad šiuo metu svarbu nesustoti ir siekti tolimesnių LFF permainų.

„O dar prieš kelis mėnesius siūlė mums išsiblaivyti ir viešai stebėjosi, kodėl mes jo nebijom“, – savo feisbuko paskyroje ironizavo M. Majauskas.

„Svarbu čia nesustoti. Organizuoti naujus Lietuvos futbolo federacijos rinkimus, kuriuose balso teisę turėtų visi bendruomenės nariai ir rinkimuose negalėtų dalyvauti nusikaltimus padarę asmenys“, – pridūrė jis.

Vėliau LFF interneto svetainėje buvo patalpinta tokio turinio informacija:

Gruodžio 15 dieną įvyko Tauragės apskrities futbolo federacijos neeilinis visuotinis narių susirinkimas.

Neeilinis visuotinis narių susirinkimas likusiam prezidento kadencijos laikotarpiui išrinko naują Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidentą Robertą Jurkšaitį.

Taip pat likusiam kadencijos laikotarpiui valdybos nariu, vietoje R. Jurkšaičio, buvo išrinktas naujas valdybos narys Vaidotas Mozūraitis.

Po gruodžio 15 dienos neeilinio visuotinio narių susirinkimo Tauragės apskrities futbolo federaciją sudaro valdybos pirmininkas, prezidentas Robertas Jurkšaitis bei valdybos nariai Jonas Stažys, Darius Stažys, Žydrūnas Mačaitis bei Vaidotas Mozūraitis.

ELTA primena, kad gruodžio pradžioje LFF prezidentas Tomas Danilevičius pristatė naujų LFF įstatų projektą. Jame numatoma ir nepriekaištinga LFF Vykdomojo komiteto (VK) narių reputacija, tačiau dėl pačios sąvokos ir jos pritaikymo įstatuose UEFA atstovai dar prašys išaiškinimo, kreipdamiesi į nepriklausomą teisinę kontorą. Šios sąvokos įtvirtinimas įstatuose būtų reiškęs tai, kad A. Pukelis negalėtų dalyvauti LFF valdančiųjų organų veikloje.

Nuo 2015 m. Tauragės apskrities futbolo federacijos prezidentu ir LFF Vykdomojo komiteto nariu esantis A. Pukelis, nusikalstamo pasaulio aplinkoje žinomas Šviniaus pravarde, 2019 m. buvo tapęs LFF viceprezidentu, dėl ko visuomenėje buvo kilęs didelis nepasitenkinimas.

Ne ką mažesnį nepasitenkinimą sukėlė ir 2020 m. spalio mėnesį įvykusi istorija, kuomet A. Pukelis buvo iškeltas kandidatu į Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) Vykdomojo komiteto narius.

Tuomet Vilniaus regiono futbolo sąjunga (VRFS) viešai kreipėsį į LTOK bei kitas institucijas su pranešimu apie tai, kad LFF viceprezidento kandidatūros pateikimas yra galimai neteisėtas ir neatitinka LFF įstatų. LTOK Vykdomojo komiteto nariu Švinius netapo, tačiau LFF problemos buvo pradėtos nagrinėti ir Seime.

2020 m. spalio viduryje A. Pukelis nusprendė trauktis iš LFF viceprezidento posto.

Tačiau jau šių metų pradžioje nepasitenkinimą Šviniaus aktyviu dalyvavimu LFF veikloje išreiškė švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždininenė. Ji pabrėžė, kad visada buvo ir bus už skaidrumą sporto šakų federacijose, todėl jai nepriimtinas ir nesuprantamas kai kurių federacijų elgesys ir apgailestauja dėl LFF vadovų neryžtingumo. Ministrė įsitikinusi, kad tai kenkia futbolo įvaizdžiui ir ateičiai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)