Dėl karo Ukrainoje Rusija buvo pašalinta iš atrankos į pasaulio pirmenybes, tad savo nacionalinėse varžybose nedarė jokios pertraukos.

Rusijos taurės turnyre, kuriame komandos šįkart žaidžia suskirstytos į grupes, susitiko du šalies grandai.

Sankt Peterburge vietos „Zenit“ be įvarčių išsiskyrė su titulą ginančiu Maskvos „Spartak“.

Rezultatas nublanksta prieš rungtynių pabaigoje aikštėje kilusį chaosą, prasidėjusį nuo „Spartak“ puolėjo iš Nyderlandų Quincy Promeso ir „Zenit“ kolumbiečio Wilmaro Barrioso kivirčo.

Į jį veikiai įsitraukė kiti futbolininkai, įskaitant atsarginius: žaidėjai mojavo ir kumščiais, ir kojomis, kai kurie atsidūrė ant vejos, kiti susipynė į tirštą kamuolį lyg regbio grumtynėse.

Apraminus aistras teisėjas iš aikštės išvarė po tris abiejų ekipų atstovus – tiek, kad dar būtų įmanoma užbaigti rungtynes.

Istorinę „Zenit“ ir „Spartak“ priešpriešą šiame sezone dar labiau kursto Rusijos čempionato lentelė: čempionų vardą siekianti išsaugoti Sankt Peterburgo ekipa užima pirmą vietą (42 taškai), Maskvos klubas seka įkandin (36 tšk.).

Paraku sekmadienį kvepėjo ir Turkijoje.

Tik čia pasaulio čempionatas nėra ignoruojamas: nors turkai į jį ir nepateko, šalies aukščiausiosios lygos kovos sustabdytos iki gruodžio pabaigos.

Vis dėlto žemesniuose divizionuose sezonas tęsiamas, tik užbaigti Izmiro derbio tarp antros pagal pajėgumą lygos vidutiniokų „Goztepe“ ir „Altay“ nepavyko.

Rungtynių metu tribūnose kilo neramumai. Pranešama, kad priešingų ekipų sirgaliams apmėčius vieni kitus deglais ir pirotechnika, keli iš jų buvo rimtai sužeisti.

Kol mėginta atkurti tvarką ir suteikti pagalbą nukentėjusiems, mačas buvo sustabdytas.

Bet tuo metu ne visi žaidėjai buvo pasitraukę iš aikštės į rūbines.

„Altay“ vartininkas Ozanas Evrimas Ozencas kalbėjosi su varžovų futbolininku, kuomet netikėtai buvo užpultas iš nugaros.

Vaizdo įraše matyti, kaip prie jo pribėgo kampinio gairelę nusitvėręs žiūrovas ir du kartus trenkė per galvą. Po antro smūgio gairelė lūžo į šipulius.

Chuliganą pirmasis sučiupo vienas iš „Altay“ žaidėjų.

Skelbiama, kad 29-erių vartų sargas buvo išvežtas į ligoninę, o rungtynės – nutrauktos.

Primename, kad toje pačioje lygoje dalyvaujančiam „Samsunspor“ priklauso vienas Lietuvos rinktinės lyderių Arvydas Novikovas. Tiesa, klubui mėginant nutraukti sutartį su lietuviu, pastarasis spalio pabaigoje buvo nušalintas nuo komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją