Tai buvo paskutiniosios vyrų rinktinės rungtynės šiais kalendoriniais metais. Lietuvos rinktinė į aikštę grįš jau tik kitų metų kovo mėnesį, kai startuos Europos čempionato atrankoje.

Estijoje su rinktinės marškinėliais debiutavo du futbolininkai – Romos „Lazio“ ekipai priklausantis vartininkas Romos „Lazio“ ekipai priklausantis vartininkas ir Kauno rajono „Hegelmann“ gynėjas ir Kauno rajono „Hegelmann“ gynėjas Vilius Armalas.

Nuo dvikovos pradžios su kamuoliu ilgiau buvo šeimininkai, tačiau aštrių epizodų jiems sukurti nepavyko. Kelis bandymus jie atliko smūgiais galva, tačiau M. Adamoniui didelių problemų tai nesukėlė.

Tuo metu žaidimą antru numeriu pasirinkę lietuviai kelis kartus pavojingai kontratakavo, o geriausią progą susikūrė po Klaudijaus Upsto ir Natano Žebrauskas smūgių.

Po pirmojo kėlinio švieslentėje degė nuliai, o antro kėlinio pradžioje Lietuvos rinktinės gretose į aikštę žengė patyrę Arvydas Novikovas, Fiodoras Černychas, Domantas Šimkus, Linas Klimavičius ir Justas Lasickas.

53 min. F. Černychas po K. Upsto perdavimo iš dešinio krašto stipriu smūgiu galva patikrino estų vartų skersinio tvirtumą, o dar po kelių minučių pavojingai į šeimininkų vartus smūgiavo 18-metis Gvidas Gineitis.

Lietuviai savo progomis nepasinaudojo, o 65 min. po keitimo aikštėje pasirodęs Estijos rinktinės puolėjas Sergejus Zenjovas tiksliu smūgiu galva pasiuntė kamuolį į lietuvių vartus.

Po praleisto įvarčio Lietuvos futbolininkai perimti iniciatyvos nesugebėjo, o 89 min. Rasmusas Peetsonas tiksliu smūgiu iš kelių metrų padėjo tašką rungtynėse.

2022 m. Baltijos taurės turnyre ketvirtą vietą užėmę lietuviai per dvejas rungtynes įvarčių nepelnė. Priminsime, kad pusfinalyje Lietuva po baudinių serijos 5:6 nusileido Islandijai. Pagrindinis trečiadienį Kauno Dariaus ir Girėno stadione vykusių rungtynių laikas baigėsi be įvarčių.

Islandai finale susitiko su Latvijos rinktine. Pagrindinis Rygoje vykusių rungtynių laikas baigėsi lygiosiomis 1:1, o baudinių serijoje sėkmė ir vėl šypsojosi islandams. Jie laimėjo 8:7 ir pirmą kartą turnyro istorijoje tapo Baltijos taurės turnyro nugalėtojais.