Pasaulio salės futbolo pirmenybių atrankoje lietuviai patyrė dvi nesėkmes prieš planetos čempionus portugalus, tačiau patekti į kitą atrankos etapą dar turi šansų.

Lietuvių laukia dvikovos su Baltarusijos salės futbolo rinktine. Akistatos numatytos kovo 2 ir 4 dienomis. Taškai šiose akistatose leistų kabintis į tolimesnes atrankos kovas.

Mat šiame atrankos etape 36 komandos suskirstytos į 12 grupių, jų nugalėtojai ir keturios geriausios antrąsias vietas užėmusios komandos užsitikrins kelialapį į pagrindinę kvalifikaciją.

Likusios aštuonios antrąsias vietas užėmusios komandos atkrintamųjų varžybų principu varžysis dėl likusių keturių kelialapių.

Tad pergalės likusiose rungtynėse sustiprintų lietuvių šansus tęsti kovą dėl bilieto į planetos čempionatą, kuriame lietuviai pernai debiutavo šeimininkų teisėmis.

Tik svarbi detalė ta, kad lietuvių kelyje – agresorę Rusiją palaikanti Baltarusija, suteikianti jai visokeriopą pagalbą Ukrainos kare.

Baltarusijos vėliava prieš UEFA rungtynes

Vos prasidėjus karui LFF pasisakė už tai, kad Rusija ir Baltarusija būtų išmestos iš tarptautinių futbolo organizacijų. Tačiau iš tarptautinių varžybų tvarkaraščių išbraukta tik Rusija.

Ne tik salės futbolo, bet ir nacionalinės vyrų futbolo komandos kelyje – Baltarusijos rinktinė. Abi rinktinės susitiks UEFA Tautų lygos išlikimo mūšyje dėl vietos aukštesniame C divizione.

Pirmosios rungtynės turėtų vykti 2024 m. kovo 21-23 d., atsakomosios kovos – kovo 24-26 d.

Baltarusijos futbolo rinktinė

LFF sulaukė rekomendacijų nežaisti, tačiau baltarusių statusas UEFA ir FIFA organizacijose federaciją stumia į nepatogią situaciją, kurioje lieka dvi išeitys: nežaisti ir sulaukti techninių pralaimėjimų, arba stoti į kovą su šalimi, palaikančia Rusiją Ukrainos kare.

„Kreipėmės į Švietimo, mokslo ir sporto ministeriją su užklausa, kaip turėtume elgtis šių rungtynių atžvilgiu. Konkrečios pozicijos negavome, buvo pateiktas rekomendacinis pasiūlymas rungtynių su Baltarusija nežaisti“, – portalui Delfi teigiama LFF komentare.

„Vis dėlto Baltarusija UEFA ir FIFA suspenduota nebuvo, jos rinktinės ir klubai toliau žaidžia tarptautines varžybas, tačiau tai daro neutraliose arenose ir aikštėse.

ŠMSM teigimu, vizos baltarusiams išduotos nebus, tad nei baltarusiai atvyks į Lietuvą, nei mūsų šalies rinktinė keliaus žaisti į Baltarusiją. Žaisti su šalimi agresore nenorime jokiame kontekste apskritai, tačiau jei nebus kito kelio ir grės techniniai pralaimėjimai, tos rungtynės vyks neutralioje aikštėje. Šiuo metu realiausia, kad tai gali būti Armėnija“, – teigiama LFF atsakyme.

Tomas Danilevičius, Edgaras Stankevičius, Reinhold Breu
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)