„Lietuvos futbolo federacija yra pasakiusi, kad gruodžio viduryje jau turėtų tvirtinti savo naujus įstatus, tai premjerė susiskambins su UEFA vadovu atsišviežinti informaciją, kokiame esame taške. Dar sykį norisi akcentuoti, kad mums yra labai svarbu, jog UEFA pagelbėtų užtikrinti skaidrumą ir demokratinį valdymą“ – ELTA teigė premjerės patarėja Aistė Kairienė.

ELTA primena, kad praėjusią liepą politikai iškėlė tiesioginio LFF valdymo klausimą. Rugsėjo pabaigoje Seimas po pateikimo pritarė laikinajam įstatymui „Dėl Lietuvos futbolo federacijos tiesioginio valdymo“. Juo, pasak įstatymo iniciatorių, siekiama skaidraus ir demokratiško LFF valdymo, kuriame nebūtų kriminalinio pasaulio atstovų.

Tarptautinių futbolo organizacijų, kurių narė yra LFF, vertinimu, tiesioginio valdymo įstatymo priėmimas yra FIFA ir UEFA statuto pažeidimas, už kurį Lietuvos futbolui gresia pasekmės: nacionalinių rinktinių ir klubų dalyvavimo FIFA ir UEFA organizuojamuose turnyruose suspendavimas, finansinės pagalbos Lietuvos futbolui nutraukimas.

Rugpjūčio 3 d. LFF gavo jungtinį FIFA ir UEFA atsakymą, kuriame teigiama, jog LFF įstatai atitinka numatytus reikalavimus. Šie įstatai buvo priimti siekiant juos suderinti su pakeistu Sporto įstatymu. UEFA ir FIFA tvirtino pasiūlė pagalbą federacijai kuriant darbo grupę, kuri svarsto pokyčius dėl LFF valdymo gerinimo.

Spalio pradžioje Seimo biudžeto ir finansų komitetas nutarė atidėti tiesioginio valdymo įstatymo projekto svarstymą ir duoti laiko LFF priimti sprendimus, kurių reikalauja parlamentarai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją