Pirmadienį 52-ejų vokietis pristatė rinktinės sudėtį lapkričio 16 d. laukiančiam Baltijos taurės turnyro pusfinaliui su Islandija.

Mačui Kaune ruošis 21 futbolininkas, tarp kurių nebus kai kurių sveikatos problemų ir kitų aplinkybių sulaikytų žaidėjų.

Vartininkas Džiugas Bartkus praleis rinktinės stovyklą ir rungtynes dėl žmonos nėštumo, gynėjas Benas Šatkus vis dar negrįžo į rikiuotę po čiurnos traumos, kurią patyrė rugsėjį iš karto po paskutinių Lietuvos rungtynių UEFA Tautų lygoje su Liuksemburgu.

Toje pačioje dvikovoje sunkią kelio traumą patyręs kitas gynėjas Dominykas Barauskas gydysis tarp mažiausiai pusmetį, ilgam užribyje lieka ir Edgaras Utkus ir Karolis Uzėla. Be to, kelio operacijos laukia saugas Vykintas Slivka, bet R. Breu ramino, jog „Lamia“ (Graikija) klubo atstovui nenutiko nieko rimta.

Tuo metu „Viterbese“ (Italija) saugui Linui Mėgelaičiui prisijungti prie rinktinės trukdo tai, jog „Serie C“ pirmenybėse per rinktinių varžybų „langus“ nėra skelbiamos pertraukos.

R. Breu teigė prieš Tautų lygos finišą bandęs prikalbinti į nacionalinę ekipą grįžti veteraną Artūrą Žulpą, tačiau Kazachstano vicečempionu su „Aktobe“ klubu neseniai tapęs saugas pats nebepageidauja žaisti rinktinėje.

R. Breu sudarytame sąraše nėra ir Kipro Kažukolovo, nors 21-erių gynėjas pastaruoju metu ėmė brautis į Lietuvos čempiono Vilniaus „Žalgirio“ starto sudėtį.

„Kalbėjausi su Kipru prieš pusantro mėnesio. Paaiškinau, ko iš jo tikiuosi, galbūt ateityje jis žais rinktinėje. Bet pirma jam reikia nuolat stabiliai demonstruoti gerą žaidimą klube“, – dėstė vokietis.

Reinholdas Breu

Rezerve paliktas ir vienas Kauno rajono „Hegelmann“ lyderių Vilius Armanavičius – R. Breu teigė šįkart vietoje jo nusprendęs suteikti progą debiutantui Gvidui Gineičiui.

„Torino“ (Italija) priklausantis 18-metis atraminis saugas, kurį R. Breu pavadino „dideliu talentu“, bus jauniausias šioje Lietuvos rinktinėje. Pirmą kartą pakviesti ir „Hegelmann“ gynėjai Vilius Armalas bei Klaudijus Upstas.

Tačiau ir toliau neaišku, kam atiteks svarbiausias kvietimas.

LFF dar prieš mėnesį nusprendė ieškoti naujo rinktinės stratego, kurį radus R. Breu galėtų susikoncentruoti ties savo pagrindinėmis techninio direktoriaus pareigomis.

Vis dėlto pirmasis kandidatas Valdas Dambrauskas pasiūlymą atmetė ir išvyko dirbti į „OFI Crete“ (Graikija) klubą.

Kaip toliau klostosi trenerio paieškos, R. Breu pirmadienį nekomentavo.

„Iš manęs niekada negausite tokios informacijos, kol jis nebus oficiali“, – lakoniškas buvo specialistas.

Jis taip pat buvo paklaustas apie pirmtakams – Valdui Ivanauskui ir Valdui Urbonui – keltą tikslą laimėti istorinį Baltijos taurės trofėjų, kuris paskutinį kartą lietuvių kilnotas buvo 2010 metais.

„Šiuo metu mes nekalbame apie jokius trofėjus. Manau, visi žino, kur mes esame, kokia mūsų pozicija tarptautiniame futbole. Prašau, šiuo metu neklauskite apie tokius tikslus, nebūkite svajotojai – turime matyti tikrą padėtį, kuri nėra lengva. Turime mažais žingsniais ir aiškiu planu judėti link geresnės ateities, kaip tai darė Islandija“, – ragino R. Breu.

Būsimus auklėtinių varžovus jis laiko pavyzdžiu visoms mažoms futbolo šalims.

„Islandai turi gerą strategiją ir visada išlieka kantrūs bei ramūs – nežiūrint į tai, kaip klostosi įvykiai aikštėje. Pastaruosius dvejus metus ši komanda išgyvena kartų kaitą, bet ji niekur neišklydo iš gerų vėžių. Matysime, kuriuos žaidėjus jie atsiveš į Kauną, bet tai nėra taip svarbu, nekantriai laukiu šių rungtynių“, – sakė R. Breu.

Kitame Baltijos taurės pusfinalyje žais Latvija ir Estija. Finalas bei kova dėl trečios vietos vyks lapkričio 20 dieną.

Lietuvos rinktinės sudėtis Baltijos taurės turnyrui:

Vartininkai

Marius Adamonis, Edvinas Gertmonas, Ignas Plūkas.

Gynėjai

Rolandas Baravykas, Saulius Mikoliūnas, Linas Klimavičius, Artemijus Tutyškinas, Natanas Žebrauskas, Edvinas Girdvainis, Klaudijus Upstas, Vilius Armalas.

Saugai

Domantas Šimkus, Modestas Vorobjovas, Arvydas Novikovas, Justas Lasickas, Paulius Golubickas, Tomas Kalinauskas, Gvidas Gineitis.

Puolėjai

Armandas Kučys, Fedoras Černychas, Augustinas Klimavičius

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją