„Žalgirio“ futbolininkai tradiciškai ilgai dėkojo ir traukė dainas prie ištikimiausios ir triukšmingiausios „Pietų-IV“ tribūnos, vėliau prieš patraukiant į rūbinę dar apsuko ratą aplink kitus „Žalgirio“ sirgalių užpildytus sektorius ir tik tuomet paliko LFF stadiono dirbtinę veją.

Lietuvos čempionų žygis Europoje baigtas su paskutinėmis, lemiamomis H grupės rungtynėmis, kuriose šeimininkai buvo priversti pripažinti svečių iš Slovakijos pranašumą.

Vartininkas Edvinas Gertmonas stipriai prisidėjo prie to, kad „Žalgirio“ žygis Europoje nesibaigtų rugpjūtį, o komanda jį pratęstų iki pat lapkričio pradžios.

Iki pat paskutinių grupių etapo rungtynių Lietuvos čempionai turėjo šansą kabintis net į atkrintamąsias, tačiau žalgiriečiams kelią užtvėrė klaidos, kurių, anot vartininko, tokiame lygyje padaryta per daug.

„Pirmame kėlinyje daug klydome, praleidome du greitus įvarčius, bandėme sugrįžti į rungtynes, tą sunku buvo padaryti. Tačiau reziumuojant, tokiame lygyje klydome per daug“, – iškart po rungtynių „Viaplay“ eteryje teigė „Žalgirio“ vartų sargas.

„Nežinau, ar perdegėme, tačiau atsakomybė didžiulė. Žinoma, labai norėjome laimėti, buvo momentų, kai norėjosi stabdyti ekipą, kad nelėktų ir kreiptų dėmesį į gynybą.

Labiausiai pritrūko disciplinos per pirmas tas 20 minučių, kuomet praleidome tuos įvarčius“, – kalbėjo E. Gertmonas.

„Buvo labai sunku, tiek fiziškai, tiek psichologiškai. Turėjome velniškai sunkias rungtynes atrankoje. Grupių etape taip pat daug kovojome ir labai gaila, kad nepavyko patekti į atkrintamąsias. Gal pritrūko vietomis patirties, bus jos kitiems metams“, – „Viaplay“ eteryje šyptelėjo E. Gertmonas.

Saugas Ovidijus Verbickas įsitikinęs – rungtynės klostėsi ne pagal planą.

„Sužaidėme labai prastą pirmą kėlinį, praleidome du gana greitus įvarčius. Ne pagal planą klostėsi dvikova. Treneris įvedė korekcijas antrame kėlinyje, visiškai kitaip pradėjome žaisti.

Perėmėme rungtynių kontrolę, pelnėme įvartį, tačiau gaila, nepavyko pasižymėti daugiau, laimėti ir patekti į atkrintamąsias“, – „Viaplay“ eteryje po dvikovos teigė O. Verbickas, žaidęs nuo 74-os minutės.

Vilniaus ekipa du greitus įvarčius praleido ir Bazelyje, tačiau anot „Žalgirio“ saugo, tai tik atsitiktinumas.

„Negali planuoti rungtynių, kartais žaidi taip, kaip leidžia varžovai. Žinoma, neplanavome praleisti įvarčių, sunku atsitiesti po tokių smūgių. Bet esame ne kartą įrodę, kad sudėtingose situacijose nepalūžtame“, – „Viaplay“ eteryje kalbėjo O. Verbickas.

„Į aikštę buvau išleistas siekiant pakeisti rezultatą. To nepavyko padaryti, tad kaip gi dar galima vertinti savo pasirodymą“, – retoriškai nusivylęs klausė O. Verbickas.

„Iš mūsų niekas nesitikėjo, kad paliksime tą intrigą iki pat paskutinių grupės rungtynių, manau, daug ką nustebinome. Iškovojome 5-is taškus, galėjome ir daugiau.

Galima vertinti teigiamai ekipos pasirodymą, kalbant apie save – visada galima geriau“, – įsitikinęs saugas.

Gynėjas Kipras Kažukolovas dar prieš gerus pusantrų metų trynė Sekmadienio futbolo lygos aikštes, o šį rudenį įgijo kovinio krikšto ir brangios patirties tarptautinėje arenoje.

„Aikštėje matėsi dvi lygiavertės komandos, kovinga akistata. Abi komandos buvo labai motyvuotos.

Tik taškai abejas ekipas tenkino, žiūrovai išvydo geras rungtynes“, – kalbėjo nuo antro kėlinio žaidęs K. Kažukolovas.

Kipras Kažukolovas

Anot jo, nelengva buvo lopyti komandos draugų paliktas erdves tuomet, kai ekipa metėsi į priekį ieškoti antro įvarčio.

„Kalbant apie visą klubą, nuotaikos pakilios nuo pat vasaros ir žygio Europoje pradžios.

Viskas neblogai. Kalbant apie save, mano atveju – fantastika. Jei kas prieš metus būtų pasakęs, kad žaisiu Europos turnyrų atrankoje ar grupių etape, būčiau nepatikėjęs, nes turėjau traumą, po kurios reikėjo laiko atsigauti.

Visa komanda turėtų didžiuotis savimi, nepaisant to, kad šios rungtynės baigėsi nesėkme“, – „Viaplay“ eteryje po dvikovos teigė gynėjas.

Jei „Žalgiriui“ būtų pavykę finišuoti antram, debiutinį pasirodymą jis būtų tęsęs Konferencijų lygos papildomame atkrintamųjų varžybų etape, kuriame aštuonios antrąsias vietas grupėse užėmusios ekipos surems ginklus su aštuoniomis komandomis, nusileidusiomis iš UEFA Europos lygos.

Burtai bus ištraukti pirmadienį, o atkrintamosios varžybos prasidės ateinantį vasarį. Žaidimas Konferencijų lygoje „Žalgirio“ kišenę papildė iš viso 3,8 mln. eurų dydžio UEFA premijomis.

Iškopę iš grupės Lietuvos čempionai būtų užsitikrinę mažiausiai 5 mln. eurų piniginį prizą.

Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją