Šeštadienio namų rungtynės su „Almeria“ Ispanijos čempionate G. Pique bus paskutinės. Katalonų kapitonas traukiasi po 14 sezonų Barselonos klube.

G. Pique nebenorėjo laukti, kol baigsis klubų sezoną pristabdysianti pertrauka dėl pasaulio čempionato.

„Pastarosiomis savaitėmis ir mėnesiais žmonės daug kalbėjo apie mane. Iki šiol nieko jiems neatsakiau, bet dabar noriu pats pasisakyti apie save.

Šioje komandoje ir Ispanijos rinktinėje įgyvendinau visas savo vaikystės svajas. Nusprendžiau, kad atėjo laikas užbaigti šią kelionę. Tapsiu eiliniu sirgaliumi, skiepysiu meilę „Barcelona“ klubui savo vaikams, kaip man ją perdavė tėvai. Žinote mane, anksčiau ar vėliau dar sugrįšiu“, – socialiniame tinkle pareiškė G. Pique.

Vaikystėje jis lankė „Barcelona“ akademiją, tačiau 2004-aisiais išvyko į „Manchester United“ (Anglija). Po ketverių metų G. Pique grįžo namo ir aštuonis kartus tapo Ispanijos čempionu, septynis sykius kilnojo Ispanijos taurės trofėjų, triskart triumfavo UEFA Čempionų lygoje.

Su Ispanijos nacionaline komanda G. Pique 2010 metais tapo pasaulio čempionu, o po dvejų metų laimėjo Europos pirmenybes.


Šiame sezone veteraną nukonkuravo kiti „Barcelona“ gynėjai, bet dėl dažnų kolegų traumų jis sužaidė 9-erias rungtynes visuose turnyruose.

G. Pique sutartis turėjo galioti iki 2024 metų vasaros, lieka neaišku, kokiomis sąlygomis ji bus nutraukta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją