E grupės varžytuves dėl antros vietos laimėjo AC „Milan“ komanda, kuri savo aikštėje 3:0 (1:0) įveikė laipteliu žemiau likusį „Salzburg“.

Milaniečių gretose dublį įformino puolėjas Olivier Giroud, vieną įvartį pridėjo saugas Rade Kruničius.

Pirma pozicija atiteko Londono „Chelseai“, kuri „Stamford Bridge“ tvirtovėje 2:1 (1:1) susitvarkė su Zagrebo „Dinamo“.

Po kartą kamuolį į varžovų vartų tinklą pasiuntė Raheemas Sterlingas ir Denisas Zakaria.

F grupėje pirmą vietą užėmė Ispanijos čempionas Madrido „Real“ klubas, kuris namuose 5:1 (2:0) sutriuškino savo pasirodymą tarptautinėje arenoje jau baigusį Glazgo „Celtic“ kolektyvą.

Pirmame kėlinyje buvo paskirti net trys 11 metrų baudiniai, bet jei Luka Modričius ir Rodrygo juos realizavo, tai svečių gynėjo Josipo Juranovičiaus bandymą atrėmė Thibaut Courtois.

Po pertraukos tiksliais smūgiais pasižymėjo Marco Asensio, Vinicius Junioras ir Federico Valverde, o „Celtic“ garbę apgynė Jota.


Kitame mače Donecko „Šachtar“ futbolininkai Varšuvoje net 0:4 (0:1) neatsilaikė prieš „Leipzig“ komandą iš Vokietijos.

Įvarčius mušė Christopheris Nkunku, Andre Silva ir Dominik Szoboszlai, o „Šachtar“ gynėjas Valerijus Bondaras sykį netyčia nukreipė kamuolį į savo vartus.

Treti F grupėje likę ukrainiečiai dabar kelsis į UEFA Europos lygą, tuo metu ketvirtą pergalę iš eilės pasiekę „Leipzig“ vyrai žengė į aštuntfinalį.

Pirmojo G grupės laiptelio niekam neužleido „Manchester City“, kuris paskutiniame ture 3:1 (0:1) palaužė „Sevillą“.

Miestiečiams po įvartį parūpino 17-metis gynėjas Rico Lewisas, Julianas Alvarezas ir Riyadas Mahrezas.

Kitoje dvikovoje danų „Kobenhavn“ ir Dortmundo „Borussia“ išsiskyrė taikiai – 1:1 (1:1).

Netikėta drama užvirė H grupės finiše, kur skirtinguose stadionuose tarpusavyje lenktyniavo PSG ir Lisabonos „Benficos“ atstovai.

Koja kojon viso grupių varžybų etapo metu žygiavę klubai surinko ne tik vienodai taškų, bet ir užfiksavo identišką įvarčių santykį, o abi tarpusavio akistatos abu kartus baigėsi lygiosiomis 1:1, tad viską lėmė tai, kuri ekipa įmušė daugiau įvarčių varžovų aikštėse.


Triuškinama pergalė 6:1 (1:1) Izraelyje prieš Haifos „Maccabi“ pajėgas lėmė, kad H grupės nugalėtoja tapo „Benfica“.

Savo ruožtu PSG, kuris išvykoje 2:1 (1:1) nurungė Turino „Juventus“ vyrus, nusirito į antrą poziciją.

Paryžiečiams šiokia tokia paguoda tapo nuostabus Kyliano Mbappe įvartis.


Grupių varžybų nugalėtojais tapo šie aštuoni klubai: „Napoli“, „Porto“, Miuncheno „Bayern“, Londono „Tottenham Hotspur“, Londono „Chelsea“, Madrido „Real“, „Manchester City“ ir Lisabonos „Benfica“, o antrąsias vietas užėmė: „Liverpool“, „Brugge“, Milano „Inter“, Frankfurto „Eintracht“, „Milan“, „Leipzig“, Dortmundo „Borussia“ ir PSG.

UEFA Čempionų lygos aštuntfinalio burtai bus traukiami kitą pirmadienį, lapkričio 7 dieną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją