Marselyje vykusioje dvikovoje aikštės šeimininkai pirmavo po Chancelio Mbemba įvarčio prieš pat pertrauką (45+2 min.), tačiau „Tottenham Hotspurs“ gynėjas Clementas Lenglet 54-ą min. išlygino rezultatą.

Lygiosios dar būtų garantavusios Prancūzijos klubui trečią vietą ir tolesnį žygį Europos lygoje. Vis dėlto aikštės šeimininkai troško pergalės ir vietos Čempionų lygos kitame etape. Deja, viskas jiems baigėsi dramatiškai nesėkmingai.

Kone paskutinėje atakoje lemtingą įvartį po greitos kontratakos pelnė svečių saugas Pierre-Emile Højbjergas, visiškai sužlugdęs varžovų svajones ir nustūmęs juos į paskutinę D grupės vietą. „Marseille“ kelionė Europos taurėse baigėsi, o tuo tarpu „Tottenham Hotspur“ triumfavo.

Anglijos klubas ne tik užsitikrino vietą Čempionų lygos aštuntfinalyje, bet ir užėmė pirmą vietą grupėje.

Antri liko Frankfurto „Eintracht“ futbolininkai, kurie išvykoje 2:1 nugalėjo Lisabonos „Sporting“. Nugalėtojams įvarčius pelnė Daichi Kamada (62 – 11 m baud.) ir Randalis Kolo Muani (72), o aikštės šeimininkams – Arthuras Gomesas (39). „Sporting“ toliau žais Europos lygoje.


Standings provided by Sofascore


B grupės rungtynėse portugalų „Porto“ namie 2:1 nugalėjo Madrido „Ateltico“ ir į kitą etapą žengė iš pirmos vietos.

Rungtynėse aikštės šeimininkų gretose pasižymėjo Mehdi Taremi (5) ir Stephenas Eustaquio (24), paguodos įvartį svečiams jau per pridėtą teisėjo laiką pelnė Ivanas Marcano (90+5).

Madrido ekipa liko paskutinėje ketvirtoje vietoje.

Antrą vietą B grupėje užėmė ir taip pat į kitą etapą žengė „Brugge“ futbolininkai, kurie išvykoje sužaidė nulinėmis lygiosiomis su Lėverkuzeno „Bayer“ komanda.


Standings provided by Sofascore


A grupėje didelės dramos nebuvo – tiek „Napoli“, tiek „Liverpool“ jau buvo užsitikrinę vietą kitą etape, tad sužaidė garbės rungtynes. Namie antradienį žaidusiai Liverpulio komandai reikėjo 4 ir daugiau įvarčių, kad išstumtų „Napoli“ iš pirmosios vietos.

Rungtynes „Liverpool“ laimėjo 2:0, o įvarčius rungtynių pabaigoje pelnė Mohamedas Salah (85) ir Darwinas Nunezas (90+10).

Savo ruožtu trečią vietą A grupėje užėmė ir į Europos lygą toliau keliasi Amsterdamo „Ajax“ komanda, kuri išvykoje 3:1 įveikė „Rangers“ futbolininkus.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Stevenas Berghuisas (4), Mohammedas Kudusas (29) ir Francisco Conceicao (89), o aikštės šeimininkų gretose kartą nuo 11 m žymos pasižymėjo Jamesas Tavernier (87).


Standings provided by Sofascore

C grupėje intriga paskutiniame ture net nekvepėjo – komandų išsidėstymas buvo aiškus iš anksto. Miuncheno „Bayern“ įtvirtino savo lyderystę, namie 2:0 įveikdamas Milano „Inter“. Įvarčius nugalėtojams pelnė Benjaminas Pavardas (32) ir Ericas Maximas Choupo-Motingas (72).

Vokietijos čempionai pirmoje vietoje grupių etapą baigia antrus metus iš eilės ir dar su įspūdingu įvarčių santykių – 18:2. Kartu su bavarais į kitą etapą žengė ir antrą vietą užėmusi „Inter“ ekipa.

Fiasko šiais metais patyrusi „Barcelona“ komanda atsisveikinimo su Čempionų lyga rungtynėse išvykoje 4:2 įveikė „Plzen“ futbolininkus.

Įvarčius nugalėtojams pelnė Marcosas Alonso (6), Ferranas Torresas (44, 54) ir Pablo Torre (75). Aikštės šeimininkams du įvarčius pelnė Tomašas Chory (51 ir 63).

„Barcelona“ toliau varžysis Europos lygoje.


Standings provided by Sofascore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją