Pirmame kėlinyje abi komandos daug pavojingų epizodų nesukūrė. „Banga“ išsiskyrė keliais aštresniais priartėjimais prie varžovų vartų, „Kauno Žalgiris“ – tolimesniais smūgiais.

Vienas iš jų baigėsi įvarčiu: 32-ąją minutę gargždiškiai leido Antonui Fase įsibėgėti ir šis tolimu smūgiu pratęsė rezultatyvių rungtynių seriją. Legionierius iš Nyderlandų A lygoje pasižymėjo 8-ąjį kartą šiemet.

Antrojo kėlinio pradžia „Kauno Žalgiris“ neužtruko išsiveržti į priekį. Marko Pejičiaus iš toli spirtas kamuolys atsimušė į skersinį, tačiau laiku reikiamoje atsidūręs Mohamedas Bahlouli antruoju bandymu buvo tikslus – žalgirietis pasižymėjo po beveik pusmečio pertraukos.

Visai netrukus vienos atakos metu du kartus komandą gelbėjo Kornelijus Smilingis, sykį – Mauricio Pinto, tiesa, 73-iąją minutę kauniečių kontrataka baigėsi trečiuoju įvarčiu – po Beno Aniso perdavimo pasižymėjo Philippas Schellneggeris.

Abi komandos turėjo galimybių pasižymėti, puikus šansas priklausė ir svečiams – Igno Venckaus galva muštą kamuolį nuo vartų linijos atmušė Egidijus Vaitkūnas.

Šeštadienį buvo sužaistos dar vienerios 34 turo rungtynės. Du įvarčius per tris minutes pelnę FA „Šiauliai“ namuose 2:0 (2:0) sudavė rimtą smūgį Marijampolės „Sūduvai“.

Pirmajame kėlinyje aikštėje vyravo apylygis žaidimas. Pirmą rimtą galimybę sukūrė šiauliečiai – Eligijaus Jankausko slalomas baudos aikštelėje buvo įspūdingai sustabdytas vartininko Tomo Švedkausko. Į tai svečiai atsakė pavojingu Xabi Auzmendi kontratakoje.

Kėlinio pabaigoje FA „Šiauliai“ sudavė du smūgius varžovams. 38 minutę po Roko Lekiato perdavimo į vartininko aikštelę tikslų smūgį galva smeigė E. Jankauskas.

Vos po trijų minučių marijampoliečiai nesustabdė Danielio Romanovskio, kuris prasiveržė link baudos aikštelės linijos ir pasiuntė kamuolį į dešinį vartų kampą. Tai buvo jau 8-asis saugo įvartis šiame sezone.

Po pertraukos šiauliečiai pademonstravo drausmingą gynybą ir nuolaidų „Sūduvai“ nesuteikė. Rezultatas nepakito iki dvikovos pabaigos.

44 taškus surinkusi FA „Šiauliai“ rikiuojasi septinta. Dėl vietos Europos turnyruose kovojanti „Sūduva“ (54 tšk.) žengia ketvirta, bet po turo gali smuktelėti į penktą poziciją.

Vilniaus „Riteriai“ nutraukė ketverių iš eilės nelaimėtų rungtynių seriją. A lygos 34 turo rungtynėse Pablo Villaro auklėtiniai svečiuose sutriuškino „Jonavą“ 3:0 (0:0) ir išlaiko viltis kovoti dėl medalių.

Nuo rungtynių pradžios „Riteriai“ daugiau kontroliavo kamuolį, tačiau jiems sunkiai sekėsi sukurti pavojingų progų prie varžovų vartų. Savo ruožtu „Jonava“ rėmėsi kontratakomis ir turėjo neblogą galimybę įmušti 20 minutę, kai Ernestas Astachovas nesėkmingai smūgiavo į vartus.

Po pertraukos svečiai iš sostinės pralaužė ledus. Antrojo kėlinio pradžioje arbitras skyrė 11 m. baudos smūgį už Luko Čepkausko pražangą, o prie žymos stojęs Dejanas Miličevičius užtikrintai smūgiavo į vartus. Tai buvo antrasis serbo įvartis.

Įmuštas įvartis pridėjo pasitikėjimo Pablo Villaro auklėtiniams, kurie beveik visas turėtas progas pavertė įvarčiais. 77 minutę Artūras Dolžnikovas techniškai sužaidė baudos aikštelėje ir surado kamuoliui vietą tolimajame vartų kampe.

Po šešių minučių „Riteriai“ užtvirtino pergalę trečiuoju įvarčiu. Rokas Filipavičius pasinaudojo nuo Juozo Lubo atšokusiu kamuoliu baudos aikštelės kairėje ir tiksliai smūgiavo į dešinį vartų kampą.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją