Nors protokolas to nereikalauja, „Žalgirio“ direktorė sekmadienį atlydėjo į spaudos konferenciją LFF stadione V. Čeburiną ir prisėdo šalia.

„Pavertėjausiu“, – šyptelėjo V. Venslovaitienė.

Ir iš tiesų ėmėsi talkinti versdama rusakalbio trenerio komentarą.

Šeimininkų atstovų po rungtynių žurnalistams teko palaukti ilgiau nei įprasta, nes ir vakaras nebuvo eilinis.

„Žalgiris“ namuose 2:1 (1:1) nugalėjo artimiausią persekiotoją Kauno rajono „Hegelmann“ – kurį prieš savaitę pranoko ir LFF taurės finale – bei užsitikrino čempionų titulą nepaisant to, jog A lygoje žais dar septynerias rungtynes.

„Išties išskirtiniai metai: klubui minint jubiliejų pirmą kartą patekome į Europos taurių grupių etapą, apgynėme LFF taurės bei A lygos titulus. Ir aš dar niekad nebuvau tapęs čempionu taip anksti“, – sakė V. Čeburinas.

Po nepriklausomybės atkūrimo „Žalgiris“ čempionu tapo trečius metus iš eilės ir rekordinį dešimtą kartą, o V. Čeburinui šis titulas – jau penktasis. Du kartus 57-erių specialistas iš Kazachstano į viršūnę atvedė „Žalgirį“, prieš tai tris sykius triumfavo su Marijampolės „Sūduva“.

Anot jo, faktas, jog vilniečiai trofėjumi pasirūpinus dar likus sužaisti kone penktadalį susitikimų, patvirtina kitą hipotezę – šiemetinis „Žalgiris“ yra stipriausia V. Čeburino treniruota komanda.

„Šioje vietoje reikėtų nustoti kuklintis, tai yra tiesa. Kiek dirbu Lietuvoje, visada titulo likimas spręsdavosi paskutiniame ar priešpaskutiniame ture.

Gal žmonėms atrodo, kad laimėti mums buvo labai paprasta, bet už šio titulo slypi daugybė juodo darbo. Ne viskas klijavosi sezono pradžioje, užtat nuo pačios pirmos dienos viduje buvome nusiteikę išskirtinai pozityviai. Ačiū ir klubo direktorei už supratimą, palaikymą. Todėl ir einame nusibrėžtu keliu“, – įsitikinęs V. Čeburinas.

Specialistas taip pat patikino savo pergalių alkio Lietuvoje dar nenumalšinęs ir „nesiruošiantis artimiausiu metu išeiti į pensiją“.

Jeigu tęstų karjerą „Žalgiryje“, kitais metais jis turėtų galimybę aplenkti Valdą Urboną ir tapti tituluočiausiu A lygos treneriu.

Vis dėlto kol kas pradėti galvoti apie ateitį žalgiriečiams – per anksti.

„Yra vienas „bet“, dėl kurio pašvęsti teks vėliau“, – atsiduso V. Čeburinas.

Kitą savaitę „Žalgiris“ tęs kovą dėl vietos UEFA Europos Konferencijų lygos atkrintamosiose varžybose. Neatsipalaiduoti vilniečiai žada ir A lygoje.

„Šalia sėdi direktorė, ji tikrai neleis man sumeluoti: mūsų vienintelis tikslas bet kuriose rungtynėse – pergalė, kitų tikslų mums nėra“, – pareiškė sostinės klubo treneris.

Tuo metu V. Venslovaitienė, aikštėje po rungtynių taip pat pamėtyta ant futbolininkų rankų, tvirtino pirmą kartą galėjusi iš tiesų pasidžiaugti titulu.

„Svajojau, kad „Žalgiris“ gautų teisę ant marškinėlių užsidėti žvaigždutę, priklausančią už dešimt titulų. Dėl to jaučiuosi dvigubai laiminga. Galbūt tai – apskritai pirmas čempionų titulas, kurį pasitikau su šypsena.

Kodėl? Kadangi jo nereikėjo ilgai laukti, nereikėjo tampytis nervų. Kaip sakė treneris, visiems atrodo savaime suprantama, kad „Žalgiris“ turi laimėti. Bet patikėkite, tai atima labai daug jėgų. Yra užkulisiai, kurių žiūrovai nemato, ir tenai vyksta didžiuliai procesai, dėl kurių niekad negali būti garantuotas“, – samprotavo „Žalgirio“ žaidėjų „mama“ vadinama direktorė.

Standings provided by Sofascore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją