Pirmame sekmadienio susitikime Žemaitijos sostinėje užfiksuotos lygiosios 0:0 (0:0) tarp Telšių „Džiugo“ ir „Panevėžio“.

Progas švaistę panevėžiečiai (52 tšk.) pametė dar du taškus ir likus penkiems turams prarado net teorines galimybes pavyti pirmenybių lyderį „Žalgirį“ (69 tšk.).

Pastarajam praktiškai nebegrasina ir nė viena kita lygos ekipa – teorinius likučius turi tik kauniečiai.

Žalgiriečiai savo šio turo mačą žais sekmadienį 18 val. namuose su Kauno rajono „Hegelmann“ klubu.

Pirmame kėlinyje kamuolį daugiau kontroliavo svečiai iš Panevėžio. Visgi, nepaisant kelių pavojingų išpuolių, rezultato jiems pasiekti nepavyko. Kėlinio pabaigoje gerą galimybę turėjo ir „džiugiečiai“ – Jorge Eduardo atliko aštrų perdavimą priešais vartus išnirusiam Dovydui Virkšui, bet šiam nepavyko deramai pataikyti į kamuolį.

Po pertraukos abi komandos buvo arti įvarčio. J. Eduardo toliau kėlė problemas svečių gynybai – vieną iš jo aštresnių smūgių neutralizavo vartininkas Rafaelis Broetto, kitas vos nepasiekė tikslo.

„Panevėžys“ taip pat kėlė problemas „Džiugo“ vartams. Ariagneris Smithas geroje pozicijoje atliko šūvį šalia vartų, o po įspūdingo Elivelto smūgio per save puikiai sužaidė vartininkas Vincentas Šarkauskas.

Gino Lettieri auklėtiniai iki susitikimo pabaigos spaudė telšiškius ir turėjo griebtis už galvų dėl iššvaistytų progų. 80 minutę Sebastianas Vazquezas baudos aikštelėje nieko netrukdomas smūgiavo virš vartų, o netrukus Nasko Milevas galva iš arti nepataikė kamuolio į vartus – savo vartus ir vėl sėkmingai apsaugojo V. Šarkauskas.

„Sūduva“ nuginklavo „Jonavą“

Kiek netikėtai sunkią pergalę iškovojo vicečempionė Marijampolės „Sūduva“.

Šią savaitę su vyr. treneriu Migueliu Moreira atsisveikinęs Marijampolės klubas 33-iojo turo mače namuose 1:0 (0:0) įveikė „Jonavą“.

Pirmame kėlinyje komandos įvarčio nepelnė, nors abi turėjo tam galimybių. Svečiai atkarpomis solidžiu žaidimu išsiskirdavo aikštės viduryje.

Vis dėlto po pertraukos „Sūduva“ neužtruko išsiveržti į priekį. 52-ąją minutę Giedrius Matulevičius atliko perdavimą į baudos aikštelę, kur Danilas Kondrakovas smūgiavo galva bei įveikė Artiomą Fastovą.

„Jonavos“ gretose pastebimai rungtyniavo Artiomas Radčenka bei Vadymas Radčenka, savo ruožtu, sūduviečiai taip pat neišnaudojo gerų progų.

Svečiai mačą baigė dešimtiese: raudoną kortelę per pridetą laiką užsidirbo ukrainietis Andrijus Spivakovas.

Gerą formą toliau demonstruoja „Kauno Žalgiris“. 33 turo rungtynėse Dariaus ir Girėno stadione Roko Garasto auklėtiniai 1:0 (1:0) įveikė FA „Šiauliai“ komandą.

Nuo rungtynių pradžioje aikštėje dominavo greito tempo ir atakuojančio plano futbolas. Svečiams teko dažniau gintis, o šiauliečių vartininkas Lukas Paukštė apgynė vartus nuo ambicingų Philippo Schellneggerio ir Antono Fase bandymų.

Visgi „Kauno Žalgiris“ pralaužė ledus vienoje iš kontratakų 25 minutę. Antonas Fase sprintavo kairiuoju kraštu, baudos aikštelėje suklaidino tiek vartininką, tiek gynėjus ir pasiuntė kamuolį į vartus iš arti.

FA „Šiauliai“ galando savo ginklus puolime ne mažiau pavojingai. Rimvydo Sadausko smūgiuotą kamuolį nuo vartų linijos atmušė Nerijus Valskis, o pavojingai priešais vartus išbėgusio Eligijaus Jankausko bandymą blokavo Deividas Mikelionis.

Antrajame kėlinyje abi komandos buvo aktyvios, tiesa, pavojingų situacijų buvo užfiksuota mažiau. Kauniečių gretose geros galimybės neišnaudojo N. Valskis, o šiauliečiai galėjo išlyginti rezultatą po Deivido Šešplaukio šūvio, kurį atrėmė vartininkas.

„Kauno Žalgiris“ (53 tšk.) iškovojo pergalę, kuri pakėlė juos į ketvirtą lentelės vietą. FA „Šiauliai“ (41 tšk.) žengia septinti.


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją