Stipriausias Lietuvos futbolo klubas per pratęsimą 2:1 palaužė Kauno rajono „Hegelmann Litauen“.

76-ąją minutę vilniečius į priekį išvedė juodkalnietis Marko Miličkovičius, tačiau per pridėtą laiką pratęsimą išplėšė Kauno klubo gynėjas iš Nigerijos Samuelis Odeoibo.

Pratęsime lemiamą žodį tarė „Žalgirio“ futbolininkas Mario Maveličius, kuris 110-ąją minutę tiksliu smūgiu į vartų kampą pelnė pergalingą rungtynių įvartį.

LFF taurę „Žalgiris“ laimėjo jau 14-ąjį kartą klubo istorijoje. Naudingiausiu finalo žaidėju buvo pripažintas M. Miličkovičius, kurio sąskaitoje – ir įvartis, ir rezultatyvus perdavimas.

Futbolo šventę Kaune pradėjo oficiali stadiono atidarymo ceremonija, kurios metu sirgaliai nušvilpė miesto merą Visvaldą Matijošaitį ir LFF vadovus Tomą Danilevičių bei Edgarą Stankevičių.

LFF vadovai garsių švilpimų sulaukė ir įteikdami Vilniaus ekipos kapitonui Sauliui Mikoliūnui pereinamąjį trofėjų.

Futbolo mylėtojai visų rungtynių metu nestokojo geros nuotaikos ir nuolat dainavo dainas, skanduotėmis palaikė abi ekipas.

Rungtynių pertraukos metu sirgaliai džiaugėsi koncertu, o išsiskirstyti nesubėjo ir mačui pasibaigus: tuomet įvyko pagrindinis stadiono atidarymo koncertas, susirinkę žmonės išvydo ir fejerverkų šou.

Rekonstruotas Dariaus ir Girėno stadionas gali talpinti 15 tūkst. sirgalių, o visos tribūnos yra uždengtos stogu.

Stadionas atitiks aukščiausios 4-os UEFA kategorijos reikalavimus. Įrengta šildoma žolės danga leis mėnesiu prailginti eksploatacijos sezoną.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)