Nė patys LFF vadovai nesitikėjo tokių prekybos bilietais rezultatų.

Jau praėjusį savaitgalį 15 tūkst. vietų turinčiame stadione buvo likusi vos viena kita neužimta kėdė.

Ateinantį sekmadienį įvyksiantį LFF taurės turnyro finalą gyvai stebės kiek mažiau žiūrovų – maždaug 2 tūkst. vietų teko išimti iš pasiūlos dėl dalį tribūnų už abiejų vartų uždengsiančių scenų, kuriose po rungtynių laukia koncertas.

Bet mače tarp titulą ginančio Vilniaus „Žalgirio“ ir Kauno rajono „Hegelmann“ vis tiek apsilankys šiame amžiuje jokiose futbolo varžybose Lietuvoje dar neregėto dydžio publika.

Antradienio vakarą parduota buvo apie 10,5 tūkst. bilietų į finalą.

„Pasiūlyti dar galėsime gal 400-500 bilietų – jeigu finalininkų sirgaliai neišnaudos jiems rezervuotų kvotų ir taip toliau. O visa kita bus palikta svečiams, kuriuos į renginį kvies savivaldybė ir federacija“, – Delfi sakė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Vienas LFF vadovų pripažįsta „maloniai nustebęs“, kaip greitai iš pasiūlos buvo iššluoti bilietai.

„Mes, aišku, siekėme pilno stadiono, atitinkamai parinkome ir bilietų kainodarą. Bet nebuvau įsitikinęs visu šimtu procentų, kad tikrai viską išparduosime“, – neslėpė E. Stankevičius.

Žiūrovai buvo viliojami ne tik futbolu naujutėliame stadione, bet ir tokių atlikėjų kaip Marijonas Mikutavičius, Jovani, Justinas Jarutis, Saulius Prūsaitis ar „The Roop“ pasirodymais.

Tačiau renginys LFF bei Kauno savivaldybei neatsipirks net aklinai užpildžius tribūnas.

„Pristatysime tikslius skaičius vėliau, bet bendros išlaidos siekia kelis šimtus tūkstančių. Kai tiek daug investuojama, normalu, kad visų kaštų bilietų pardavimais nepadengsi.

Bet mes specialiai norėjome grandiozinio reginio – norisi išbandyti, kaip funkcionuoja pilnas stadionas. O kad jis tikrai būtų pilnas, reikia turėti ką parodyti. Kitas dalykas, jog viską pamatys ir UEFA, kurios atstovai atvažiuos į finalą. Ir galbūt tai padės ateityje pritraukti į Kauną tarptautinį renginį“, – aiškino E. Stankevičius.

S. Dariaus ir S. Girėno stadionas

Per LFF taurės finalą Kaune viešės UEFA inspektorius, vertinsiantis, ar S. Dariaus ir S. Girėno stadionas nusipelno pageidaujamos ketvirtos UEFA kategorijos.

Tokiu atveju Ąžuolyno pašonėje galėtų žaisti ne tik Lietuvos nacionalinė komanda.

„Anksti kalbėti, bet galbūt realiausia būtų galvoti apie UEFA Europos Konferencijų lygos finalą. Artimiausia proga į jį pretenduoti būtų berods 2025 metais. Arba galėtume Kaune priimti dalį kokio nors jaunimo čempionato rungtynių. Ambicijų yra“, – svarstė E. Stankevičius.

Minimalus UEFA reikalavimas trečios pagal pajėgumą žemyne Konferencijų lygos finalo šeimininkams – bent 8 tūkst. vietų tribūnos.

Tiesa, kol kas pirmenybė skiriama didesnėms arenoms. Praėjusį pavasarį pirmasis finalas, kurį laimėjo „Roma“ (Italija), vyko 22 tūkst. žiūrovų talpinančiame Tiranos (Albanija) stadione, šio sezono nugalėtojai paaiškės panašių apimčių arenoje Prahoje (Čekija).

2024 metais finalas vyks Atėnuose (Graikija) – 31 tūkst. vietų turinčiame stadione.

Regis, tikėtis 2025-ųjų lemiamų rungtynių Kaune LFF jau taip pat per vėlu – remiantis UEFA skelbta informacija, teikti paraiškas buvo galima iki praėjusios vasaros pabaigos. Be to, UEFA nurodė prioritetą teiksianti stadionams, talpinantiems nuo 30 iki 50 tūkst. gerbėjų.

Vis dėlto tuo, jog UEFA dėmesio įmanoma sulaukti ir kuklesnėse vietose, įsitikino Talinas (Estija) – 2018 metais čia Madrido „Atletico“ (Ispanija) pergalę rungtynėse dėl UEFA Supertaurės išvydo 12,5 tūkst. futbolo mėgėjų.

Madrido "Atletico" Taline 2018 metais
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją