Pirmadienį Rusijos raketų smūgiai Ukrainos miestams, įskaitant ir sostinę Kyjivą, pareikalavo 14-os žmonių gyvybių, dar beveik 100-as žmonių buvo sužeisti.

„Šachtar“ strategas, kroatas Igoris Jovičevičius teigė, jog šie smūgiai negali sunaikinti ukrainiečių ryžto ir kovotojų dvasios.

„Jūs mūsų nesunaikinsite. Mūsų dvasia, mūsų vienybė. Galite laikinai sugadinti nuotaiką, bet jūs negalite mūsų sunaikinti.

Kartu esame stipresni. Ir mes, sporto atstovai, suvokiame savo socialinę atsakomybę. Turime likti arti to, kas vyksta Ukrainoje ir tam turime didelę empatiją“, – klubo vardu kalbėjo strategas.


„Šachtar“ F grupės dvikovoje Madrido klubą priims Varšuvoje.

Pirmadienį apie sprogimus pranešta iš Lvive, kuris šiuo metu yra laikina „Šachtar“ bazė karo metu.

„Daugelis mano žaidėjų turi šeimas Ukrainoje ir tai mums daro įtaką. Bet tai nesugriaus mūsų moralės, mes kovosime taip, kaip kovoja mūsų ginkluotosios pajėgos už mus ir mūsų laisvę“, – pridūrė strategas.

„Mes nerimaujame dėl tokios situacijos, bet rungtynės nebus atšaukiamos. Turime išeiti ir parodyti, kad kovojame vieni už kitus bei kaip atstovaujame Ukrainos žmonėms“, – spaudos konferencijoje kalbėjo I. Jovicevičius.

„Šachtar“ praėjusią savaitę Ispanijos sostinėje 1:2 nusileido „Real“ futbolininkams ir F grupėje užima 2-ą vietą lenkdama „Leipcig“ ir „Celtic“ komandas.


Standings provided by Sofascore

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją