Tiek pagrindinis laikas, tiek pratęsimas baigėsi be įvarčių (0:0), prireikė 11 m baudinių serijos.

Pirmas prie kamuolio stojęs vienas „Panevėžio“ lyderių Elivelto smūgiavo į kairįjį kampą ir vartininkas Rodrigo Josviaki atrėmė jo smūgį. Vėliau „Hegelmann“ vartininkas atrėmė ir Pijaus Širvio smūgį.

Ibrahimas Olaosebikanas galėjo išvesti Kauno raj. ekipą į finalą, tačiau smūgiavo gerokai virš vartų.

Visgi lemtingu tapo Viliaus Armanavičiaus smūgis, jis tiksliai kamuolį pasiuntė į vartų kampą ir išplėšė komandai bilietą į taurės finalą.

Savo ruožtu 2020 m. taurės laimėtojas „Panevėžys“ pretendavo trečius metus paeiliui žaisti finale.

Rezultatas

Kauno raj. „Hegelmann“ 0 – 0 FK „Panevėžys“ (po baudinių 4:3)

Stratego Andriaus Skerlos komentaras:

Šių metų finalo dvikova spalio 16-ą kartu taps ir Dariaus ir Girėno stadiono atidarymo švente.

Finale „Hegelmann“ ekipos lauks Vilniaus „Žalgiris“, kuris pusfinalyje praėjusią savaitę po pratęsimo 2:1 pranoko „Kauno Žalgirį“.

Atgimė naujomis spalvomis

Didžiausio ir moderniausio Lietuvoje stadiono statybai nuo pamatų prireikė 11 tūkst. kub. metrų monolitinio gelžbetonio, 3,5 tūkst. kub. metrų surenkamų gelžbetonio gaminių ir apie 1,5 tūkst. tonų metalo konstrukcijų

Po „susiūta“ hibridine žalia veja išvedžiota net 33 km šildymo vamzdelių. Greta – šildomos kėdės komandų atstovams, lengvaatlečiams skirti bėgimo takai, taip pat disko ir kūjo metimo sektoriai bei šuolio rungčių įrenginiai.

15 tūkst. vietų tribūnas nuo atšiaurių oro sąlygų dengia stogas. Per koncertus stadionas talpins dukart didesnę publiką – iki 30 tūkst. žmonių. Erdvėje – du didžiuliai ekranai rezultatams ir transliacijoms. Sporto ir muzikos renginius tamsiuoju paros metu apšvies daugiau kaip 400 prožektorių bei šviestuvų.

Vidaus patalpose – nauji persirengimo kambariai, spaudos konferencijų salė, įstiklintos VIP tribūnos, studija TV transliacijoms ir kitos šiuolaikiškų standartų stadionams būtinos erdvės. Čia pat sudarytos patogios darbo sąlygos žiniasklaidos atstovams.

Spalio 16 d. Kaune viešės bei savo vertinimą per pirmąsias oficialias rungtynes Dariaus ir Girėno stadione atliks UEFA inspektorius, pateiksiantis savo galutinę išvadą dėl 4-osios kategorijos suteikimo.

LFF taurė S. Dariaus ir S. Girėno stadione
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją