Pirmame kėlinyje vyravo apylygis žaidimas – abi komandos aktyviai ieškojo galimybių prie varžovų. Visgi kauniečiai buvo rezultatyvesni. 14 minutę arbitras už Deivido Šešplaukio žaidimą ranka skyrė 11 metrų baudinį į svečių vartus, o gautą progą užtikrintai realizavo Vilius Armanavičius.

FA „Šiauliai“ siekė išlyginti rezultatą ir tą pasiekė jau po pertraukos. 65 minutę po Simono Pauliaus smūgio šeimininkai nesugebėjo neutralizuoti pavojaus vartininko aikštelėje, o klaida puikiai pasinaudojo Oleksijus Ščebetunas, iš metro pasiuntęs kamuolį į vartus.

Nors svečiai siekė pasinaudoti šiuo momentu ir turėjo gerą progą persverti savo naudai, 68 minutę „Hegelmann“ puikiai išpildė kontrataką ir susigrąžino pranašumą. Į baudos aikštelę įsiveržęs Alexas Souza smūgiu pažeme surado kamuoliui vietą vartų tinkle.

Likusioje rungtynių atkarpoje FA „Šiauliai“ spaudė kauniečius, bet pastarieji gynyboje sužaidė kokybiškai ir pergalės iš savo rankų nepaleido.

„Žalgirį“ besivejantis „Hegelmann“ (56 tšk.) po pergalės sutvirtino antrą vietą turnyro lentelėje. Šiaulių komanda (38 tšk.) išlieka septinta.

Labai svarbią pergalę į savo sąskaitą įsirašė laipteliu aukščiau siekiantis pakilti Telšių „Džiugas“.

Joao Prateso treniruojama komanda 31-ojo turo mače išvykoje 1:0 (1:0) nugalėjo „Jonavos“ futbolininkus.

Rungtynes kiek aktyviau pradėjo šeimininkai, kurių gretose išsiskyrė aktyviai rungtyniavęs Vadymas Maščenka – sykį puolėjo iš Ukrainos galva smūgiuotas kamuolys skriejo visiškai greta virpsto.

„Džiugas“ vis dažniau pradėjo lankytis jonaviečių aikštės pusėje ir 21-ąją minutę išsiveržė į priekį. Maksymas Pyrogovas atliko perdavimą Oleksijui Zbunui, šis baudos aikštelėje suklaidino varžovą bei nepriekaištingai smūgiavo į tolimąjį vartų kampą.

Tiesa, „Jonavos“ futbolininkai nosių nenuleido ir siekė atstatyti pusiausvyrą. Jegoras Glušačius atliko tris tolimus smūgius, iš kurių vienas sudrebino virpstą, be to, puikaus šanso neišnaudojo Juanas Jorrinas – jam nepavyko perkelti kamuolio per vartininką.

Antrojo kėlinio pradžioje vos netyčia kamuolio į savo vartus nenukreipė Artūras Rocys, kitoje aikštės pusėje – po keitimo pasirodžiusio Lucaso Martorellio smūgį galva atrėmė Vincentas Šarkauskas.

„Džiugas“ su 22 taškais priartėjo prie Gargždų „Bangos“, o 3 taškus turinti „Jonava“ sužinojo, kad čempionatą baigs paskutinėje, 10-oje, vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją