Paskutinį bilietą į UEFA Tautų lygos finalą sugriebė Ispanija. Portugalijos rinktinei antradienį būtų užtekę lygiųjų, kad prasibrautų į finalo turnyrą, tačiau šiuos jos planus sugriovė pergalingą įvartį pačioje dvikovos pabaigoje pelnęs Alvaro Morata.

Kartu su Luiso Enrique auklėtiniais Tautų lygos finalo turnyre ( 2023 metais birželio 14-15 dienomis – pusfinaliai, birželio 18 dieną – finalas) žais Italijos, Kroatijos ir Nyderlandų rinktinės.

Portugalų mieste Bragoje antradienį vykusioje dvikovoje aikštės šeimininkai vieną pavojingiausių progų sukūrė pirmojo kėlinio pabaigoje, kai galingai Bruno Fernandeso smūgiuotas kamuolys praskriejo pro pat ispanų vartų virpstą.

Portugalijos rinktinė mėgino dvikovos lūžį pasiekti iš karto po pertraukos, kai užgulė varžovų vartus, o idealią progą pelnyti įvartį gavo ir Cristiano Ronaldo. Tiesa, futbolo žvaigždės smūgį neutralizavo ispanų vartininkas Unai Simonas.

Antrojo kėlinio antroje dalyje ispanai padidino spaudimą ir tai davė savo derlių. 88-ą min. lemtingą įvartį po Niko Williamso perdavimo pelnė Alvaro Morata.

Kitoje aikštės pusėje žaibišką atsakymą mėgino surasti C. Ronaldo, tačiau jo į vartus smūgiuotą kamuolį atmušė vartininkas. Portugalų žvaigždei teko apmaudžiai moti ranka matant džiūgaujančius ispanus.


Antradienio UEFA Tautų lygos turnyro rungtynių rezultatai:

A divizionas 2 grupė

Šveicarija 2 – 1 Čekija

Portugalija 0 – 1 Ispanija

Standings provided by SofaScore


B divizionas 1 grupė

Ukraina 0 – 0 Škotija

Airija 3 – 2 Armėnija

Standings provided by SofaScore


B divizionas 4 grupė

Švedija 1 – 1 Slovėnija

Norvegija 0 – 2 Serbija

Standings provided by SofaScore


B divizionas 2 grupė

Albanija 1 – 1 Islandija

Standings provided by SofaScore


C divizionas 2 grupė

Graikija 3 – 1 Šiaurės Airija

Kosovas 5 – 1 Kipras

Standings provided by SofaScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją