Projekte, be kitų pakeitimų, numatyta galimybė Lietuvos aukšto meistriškumo futbolo (Optibet A Lyga, Optibet Pirma lyga, LFF II lyga, Spark Energy Moterų A lyga, Futsal A lyga) klubams tiesiogiai deleguoti savo atstovus į LFF Konferenciją.

Taip pat, siūloma organizacijos prezidentą ir viceprezidentus, Vykdomojo komiteto bei Etikos komisijos narius rinkti Konferencijoje. Galiausiai, siekiama nustatyti reikalavimą, kad visi renkami LFF vadovai turi atitikti tarptautinių futbolo organizacijų FIFA ir UEFA direktyvose nustatytus reikalavimus reputacijai.

Posėdžio metu patvirtinta, kad kitas Specialiosios grupės posėdis spalio pradžioje bus organizuojamas gyvai, FIFA ir UEFA ekspertų vizito į Lietuvą metu. Šio vizito metu planuojami susitikimai su Lietuvos politikais bei atsakingų institucijų atstovais.

Šiuo metu Lietuvos futbolo klubai rengia memorandumą dėl padėties Lietuvos futbole, spalio 16 dieną vyksiančio „Lietuvos futbolo forumo“ metu apie siūlomus valdymo pakeitimus diskutuos Lietuvos futbolo bendruomenė bei ekspertai. Spalio ir lapkričio mėnesiais Lietuvoje lankysis tarptautinių futbolo organizacijų vadovai, planuojami susitikimai su Lietuvos prezidentu, Seimo pirmininke ir Vyriausybės vadove.

Atsižvelgiant į gautas pastabas bei siūlymus, bus parengtas įstatų projektas, kuris privalo būti suderintas su tarptautinėmis futbolo federacijomis FIFA ir UEFA, atitikti visus LR teisės aktus, išdiskutuotas Lietuvos futbolo bendruomenėje ir su suinteresuotomis institucijomis. Galutinis sprendimas dėl įstatų bus priimtas neeilinės visuotinės Lietuvos futbolo federacijos Konferencijos metu.

Federacija, siekdama tobulinti organizacijos veiklos praktikas, Vykdomojo komiteto sprendimu vasaros pabaigoje sukūrė specialią darbo grupę, kurioje su LFF atstovais dirba ir FIFA ir UEFA ekspertai. Darbo grupės vadovu paskirtas LFF prezidentas Tomas Danilevičius, darbo grupėje dirbs LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius bei A lygos prezidentas Janas Nevoina bei FIFA ir UEFA ekspertai.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)