Saugo pozicijoje žaidžiantį paauglį mesti į aikštę ryžosi Londono „Arsenal“ vyriausiasis treneris Mikelis Arteta.

Tai jis padarė 3:0 išvykoje laimėtų rungtynių prieš „Brentford“ ekipą pabaigoje – jaunasis saugas pakeitė vieną iš rungtynių įvarčių autorių Fabio Vieirą.

E. Nwaneri savo debiutinėse rungtynėse aikštėje suspėjo praleisti kiek daugiau nei 3 minutes, tačiau to pakako patekti į lygos istoriją. Iki šiol 15-metis futbolininkas „Premier“ lygos rungtynėse nebuvo žaidęs.

15 metų 181 dienų E. Nwaneri pagerino iki šiol Harvey Elliotui priklausiusį „jaunumo rekordą“. „Liverpool“ saugas H. Elliotas 2019-ųjų rungtynėse su „Fulham“ aikštėje pasirodė būdamas 16 metų 30 dienų amžiaus.

F. Nwaneri jaunais debiutais buvo pasižymėjęs ir iki šio įsimintino pasirodymo aikštėje. Jis yra sužaidęs keletą rungtynių „Arsenal“ 18-mečių komandoje, o būdamas 14-metis žaidė Anglijos 16-mečių rinktinės rungtynėse.

Futbolininkas įvarčiu jau yra pasižymėjęs Anglijos U-17 rinktinės rungtynėse su Farerų salų ekipa.

„Arsenal“ su 18 taškų po 7 rungtynių „Premier“ lygoje šiuo metu užima 1-ąją turnyro lentelės vietą.

Pažymėtina, kad tiek Ispanijos, tiek Prancūzijos, tiek Italijos elitinėse lygose jauniausi debiutavę žaidėjai taip pat yra 15-mečiai – atitinkamai Luka Romero („Mallroca“, 2020), Kalmanas Gerencseri („Lens“, 1960), Wisdomas Amey („Genoa“, 2021).

Vokietijoje jauniausias debiutavęs futbolininkas yra Youssufa Moukoko, kuris su Dortmundo „Borussia“ marškinėliais aikštėje 2020-aisiais pasirodė būdamas 16 metų ir 1 dienos amžiaus.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją